Mad & Drikke

Aperitivo Time: Garibaldi Sbagliato

Torsdag er jo lillefredag, og lillefredag passer bare godt til pre-dinner drinks. På en torsdag som denne, vil jeg tage en hjemmelavet Garibaldi Sbagliato i hånden, finde en god plads i solen (hvis den ellers kigger frem i dag) og slå benene op på havebordet – med eller uden selskab.

Garibaldien er oprindeligt opstået i skøn forening mellem Campari fra Norditalien og appelsiner fra Syditalien. Sbagliato betyder ‘fejl’ eller ‘forkert’, og det ville utvivlsomt være en fejl at gå glip af dette italienske mesterværk, hvis man er til bitre drinks med et forfriskende touch af citrus.

Når man mikser en drink er ingredienserne alfa og omega, nøjagtigt ligesom ved madlavning. Bruger man dårlige ingredienser får man tilsvarende en dårligt drink. Så lad være med at vælg den billigste gin og de tarveligste appelsiner.

Ingredienser

  • 1 del (25 ml) Gin
  • 1 del (25 ml) Campari
  • 2 dele (50 ml) friskpresset appelsinjuice
  • Top op med champagne
  • Appelsin skive

Sådan gør du

Bland Gin, Campari og friskpresset appelsinjuice i et frostet eller afkølet highball glas uden is, eller bare et vinglas.
Fyld glasset halvt op med is hvis det er varmt, men så skal du også drikke hurtigt så den ikke bliver tynd.
Top med champagne.
Pynt med en skive appelsin på kanten af glasset.
Server.