Blogs

Sommeraftener, grill og afbrændingsforbud

Sommerhusgæsterne er begyndt at indfinde sig heroppe nordpå. Der begynder at være flere biler på vejene, færre varer på hylderne i supermarkederne og mange flere gæster på strandene.

Jeg er selv kæmpe fan af sommerhuslivet. Kan næsten ikke komme i tanker om noget bedre end at sidde på terrassen efter en lang dag på stranden eller i skoven og grille. Bare blive hængende ved bordet under åben himmel, med tæpper, stearinlys, en flaske vino og måske en pose matadormix, til langt ud på de sene timer. Det er dansk sommer når det er absolut bedst.

Og i år har vi jo fået det vildeste sommervejr, og dermed mulighed for masser af dejlige udendørsaftener. Men hvad sker der lige for ”afbrændingsforbud”? Har vi nogensinde oplevet det før her hjemme?

Altså, det er jo til at forstå – ingen ønsker nedbrændte bygninger, skove, og hvad der ellers kan gå op i røg. Det er bare en kæmpe kontrast til sidste års danske sommer, der bare var grå med vådt, og mere grå på. Danmark og tørke er i det hele taget bare ikke to ord der normalt hænger sammen.

Heldigvis må man gerne stadig grille i Helsingør kommune, så sommerhushyggen er ikke helt truet. Godt nok har der været episoder med naboer der anmelder hinanden for at gøre det, men lad os lige slå fast – man må altså godt – så længe det er i private haver og på ikke brændbart underlag.

Så ja tak til flere grillede bøffer med fedtkant, gennemgrillede oksepølser fra slagteren, grøntsager og flute med sod på kanterne og den karakteristiske grillsmag. Og de lange rolige aftener.