Shopping

Skift til sommerdæk og spar kroner

Sponsoreret indhold: Sommeren er for alvor kommet til landet. Men langt fra alle har fået skiftet de gode vinterdæk ud med endnu bedre sommerdæk. Op mod 15 procent af bilisterne kører på vinterdæk sommeren igennem.

Det er ikke så smart. Det koster nemlig både på sikkerheden og pengepungen. Ganske meget endda, fortæller Glenn Carstensen, centerleder fra Euromaster i Helsingør, hvor man er klar til at sørge for, at din bil får de rigtige dæk på, så sikkerheden er i top og du sparer penge.

Hvis du vil være en sikker bilist i sommer er det nødvendigt at få skiftet til sommerdæk. Det er sikkerhedsmæssigt og ikke mindst økonomisk langt bedre at køre på det til årstiden passende dæk, fortæller Glen Carstensen.

Tre gode grunde
Han har tre gode grunde til ikke at køre på vinterdæk om sommeren:

På våd vej om sommeren har vinterdækket omkring 15 procent længere bremselængde.

På tør vej har vinterdæk omkring 10 procent dårligere vejgreb i kurver og endelig er rullemodstanden med vinterdæk på bilen 15 procent større end med sommerdæk.

Det sidste betyder, at man bruger mere brændstof med vinterdæk end med sommerdæk. Så her er der penge at spare på brændstofskontoen ved at skifte fra vinter- til sommerdæk, siger Glenn Carstensen.

For din sikkerheds skyld
Dertil kommer den øgede sikkerhed. En kortere bremselængde og et bedre vejgreb med sommerdæk monteret gør det langt mere sikkert at køre bil, når temperaturen på vejen er over syv grader. Og det er den jo nu. Det er også muligt at køre på helårsdæk, som Euromaster også har på lager.

Helårsdæk er et fint alternativ, hvis du ikke kører mere end 15.000 kilometer om året. Men kører du mere end 15.000 kilometer årligt bør du om sommeren bruge sommerdæk og om vinteren vinterdæk, fortæller Glenn Carstensen.

Dækskifte på tre kvarter
Et dækskifte hos Euromaster i Helsingør tager omkring tre kvarter at få klaret. Er der tale om, at sommerdækkene allerede sidder på fælge, kan arbejdet klares på et kvarter. Det forudsætter dog at du ringer og bestiller tid hos Euromaster.

Euromaster i Helsingør er i øvrigt også klar med hele generelle servicetjek af din bil og i øjeblikket ikke mindst med tjek af bilens klimaanlæg. Tjek af klimaanlæg er ikke noget alle bilister tænker på. Men her er der faktisk også penge at hente.

Er klimaanlægget i tip top stand betyder det besparelse i brændstofsforbrug. Og det giver dig ikke mindst den rigtige temperatur inde i din bil, når sommerturene køres på sommerdæk.

Euromaster Helsingør
Kongevejen 36 – 3000 Helsingør
Tlf. +45 4925 5100
euromaster.dk