Shopping Sponsoreret indhold

Ny Formand: Helsingør skal være en levende by

Direktør Piet Petersen fra Spar Nord bank har overtaget formandsposten i Helsingør Handel. Vi har talt med Piet om Helsingør by og detailhandlens fremtid:

Vi læser meget om problemer for detailhandlen i øjeblikket. Senest BR legetøj. Hvordan ser du på udfordringerne?

Det er åbenlyst for enhver, at detailhandlen er påvirket af store og synlige ændringer i disse år. E-handel er nok det tydeligste eksempel, men også større butikker udenfor bykernen påvirker handlen i bymidterne. Vi kan i Helsingør Handel ikke sige os fri for også at mærke de mange forandringer. Derfor det vigtigere end nogensinde, at vi ikke stiller os tilfredse med status quo, men at vi har en tydelig plan for udviklingen af detailhandlen i bymidten.

Hvad indeholder den plan?

Helsingør City har faktisk Nordsjællands største shopping udvalg i et åbent byrum. Samlet har vi ca. 200 butikker i bykernen. Det tror jeg, de færreste er klar over.

Læg hertil vores fantastiske miljø og kulturtilbud, der gør os til en helt unik destination – også i forhold til alle andre byer i Nordsjælland. Vi skal dog helt sikkert blive dygtigere til at komme meget bredere ud og fortælle om vores specielle by-oplevelse. For vi er stolte når vi går en tur gennem byen. Man kan mærke Helsingørs historiske vingesus overalt.
Men vi skal passe på ikke at hvile på de historiske laurbær – vi skal hele tiden udvikle os og tilføre ny vitalitet i form af både kommercielle, rekreative og kulturelle oplevelser til shopping miljøet.

I bestyrelsen har vi en lille huskeseddel, som egentlig rammer vores mål meget godt ind:

Det er afgørende, at vi tilbyder vores kunder noget helt andet, end det nettet og de store box-butikker udenfor midtbyen kan. Helsingør by skal være stedet, hvor trafik bliver til en rejse, shopping en oplevelse og samværet inviterer til mere.

Så vi forsøger at gå mod strømmen, og arbejder på i fremtiden, at tilbyde kunderne et anderledes shopping tilbud, der på en moderne måde skal emme af mangfoldighed i udvalg, nærhed, service og oplevelser. Samtidig med at vi forædler de kvaliteter vi er kendt for. Alt det, som vi ved skaber en levende by og som gør os til en samlet stærk destination – også for kunder langsvejs fra.

Kan Helsingør Handel klare den opgave alene?

Nej, er det korte svar. Helsingør Handel er en forening, som består af repræsentanter fra Helsingørs detailbutikker. Men vi skal have flere med i Foreningen, for kun gennem fællesskabet kan vi sikre fremdrift.

Fællesskabet handler også om kommunen og byens kultur institutioner. For det må være i alles interesse at arbejde for et attraktivt og velbesøgt Helsingør.

Vi arbejder derfor på, at samle og styrke samarbejdet og sammenhængskraften mellem alle byens aktører for derigennem, at udvikle et dynamisk og levende by-rum for alle borgere og erhvervsdrivende.

Hvordan griber I opgaven an?

Vi arbejder i bestyrelsen med en udviklingsplan, som vi vil præsentere indenfor de næste måneder. Men selvfølgelig betyder det ikke, at der ikke sker ting og sager lige nu.

Vi arrangerer for eksempel løbende større og mindre events. Og vi håber, at både lokale og byens gæster fra nær og fjern kigger forbi, runder Piet Petersen af.

Kommende events i Helsingør:

Hold dig opdateret på kommende arrangementer på Helsingør Handels facebook side, se her.

Helsingør Handel
Stjernegade 13 – 3000 Helsingør
Mail: info@helsingørcity.dk

Øvrig kontakt info:
Formand: Piet Petersen
Tlf: +45 2527 0854
Mail: ppt@sparnord.dk

I samarbejde med Helsingør Handel