Shopping

Guide til at finde den rigtige skoletaske

Sommerferien er ved at nå til vejs ende, et nyt skoleår starter og det er på tide at få styr på børnenes skoletasker. Måske skal i ud og købe skoletaske for allerførste gang, eller måske har I prøvet det før.

Med udgangspunkt i PriceRunners guide, får i her en række gode tips til at finde den helt rigtige skoletaske:

En stor dag

Det er en stor dag for både forældre og børn, særligt når det er barnets aller første skoledag, og i kan med fordel involvere jeres barn i processen omkring indkøb af skoletaske.

Der findes et hav af skoletasker i alverdens forskellige prisklasser og kvaliteter. Gå efter den taske, der sidder bedst på jeres barns ryg og i øvrigt opfylder de behov barnet har til en skoletaske.

Ny skoletaske – Gode huskeråd

Der er flere ting, man skal tænke på, når man kigger efter en ny skoletaske. Det gælder særligt størrelsen og pasformen i forhold jeres barns fysik. Og så må man ikke glemme taskens design, der kan betyde alverden for barnet.

Husk derfor på følgende ting, når du kigger efter skoletaske:

Skoletaskens størrelse

De fleste skoletasker inddeles i klassetrin, eksempelvis 0. til 1. klasse, 2. til 3. klasse og så videre, hvor skoletasken er designet til en gennemsnitsryg på et alderssvarende barn.

Indtil barnet når en vis alder, hvor ryggen er mere stabil, er det en god idé at få en taske med støtte til ryggen. Og så er det vigtigt, at skoletasken i vælger, hverken er for stor eller for lille, men sidder korrekt placeret på ryggen – lige over numsen.

Tre huskeregler til tasken:

  • Prøv tasken med og uden overtøj på
  • Tjek at tasken ikke er bredere end barnets skuldre
  • Tjek at den sidder korrekt over numsen

En ergonomisk korrekt skoletaske

Derudover anbefales det, at tasken har justerbare stropper, så den kan indstilles helt præcist til det enkelte barns ryg.

Skoletasken bør også være udstyret med brystremme, så tasken kan spændes fast og stropperne ikke falder ned, så tasken hænger skævt på barnets ryg. Jo flere muligheder der er for at spænde tasken fast, desto bedre vil den sidde på dit barns ryg.

Design

Måske er det ikke noget i som forældre går særlig meget op i, men det er ikke desto mindre værd at tage højde for taskens design.

Når I har fundet en model, der sidder korrekt på barnets ryg, så lad det være op til barnet selv at vælge farve og design. Det kan være dét, der gør, at barnet bliver ekstra glad for tasken og dermed også vil benytte tasken som den er tænkt.

Ekstra detaljer ved skoletasken

Udover at sørge for en taske med god pasform er der en hel række ekstra features der er ”nice to have”. Her kan eksempelvis nævnes gode brede skulderstropper, puder i ryggen, reflekser, matchende penalhus, rum til madkasse og drikkedunk.

Tag jeres barn under armen, find en god forhandler og gå ned og prøv tasken sammen.

Rigtig god første skoledag i et nyt skoleår.