Shopping Sponsoreret indhold

Forebyg øjensygdomme med synstests

Oprindeligt har optikerfaget fokuseret på at hjælpe folk med nedsat syn til at kunne se bedre. I dag handler det i ligeså høj grad om at forebygge øjenskader, for at kunne bevare et sundt syn i længere tid. Den udvikling er sket indenfor de sidste fem års tid med optikerkæden Louis Nielsen i front.

”Den rejse vi har været på de sidste år, har ændret faget væsentligt. Vi har fået en masse nyt udstyr og kompetencer, og er i dag langt bedre rustede til at opdage og forebygge potentielle skader på øjnene end tidligere. Fremfor at være skadereducerende er vi nu mere fokuserede på at være skadesforebyggende,” fortæller butikschef Andrzej Petersen.

Andrzej Petersen, butikschef hos Louis Nielsen Helsingør.

Fra synsforbedring til forebyggelse

I dag er optikeruddannelsen – eller optometriuddannelsen som den faktisk hedder – en sundhedsuddannelse hvor man lærer at diagnosticere patienters synsanomalier. De færdiguddannede optikere der har behov for det, modtager efteruddannelse i kædens nye sundhedstiltag.

”I 2015 indførte vi ”KompletSyn”. Alle kunder bliver, som en del af den normale synsprøve, tilbudt at få taget fotos af nethinderne og få målt trykket i øjnene. Dette syns- og sundhedstjek kan være med til at afsløre tegn på øjensygdomme som grøn stær og AMD, og livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk,” fortæller Andrzej Petersen.

Brilleudstillingen hos Louis Nielsen Helsingør

De nye teknikker erstatter ikke øjenlægernes arbejde, men de kan være med til at diagnosticere øjensygdomme på et tidligere stadie.

”Som en del af KompletSyn har vi også fået vores eget team af øjenlæger tilknyttet hos Louis Nielsen. Opdager vi noget i forbindelse med vores synstests, så sparer vi naturligvis med vores eksperter, som hjælper med at vurdere om klienten skal tilses af en øjenlæge,” fortæller Andrzej Petersen.

Butikschefens håb er, at klienterne i fremtiden vil begynde at benytte optikeren på samme måde som tandlægen – forebyggende, frem for at vente til skaden er sket.

Om Louis Nielsen Helsingør

Louis Nielsen Helsingørs nye lokaler på Stengade

Louis Nielsen er nok bedst kendt som optikerne med de gode priser. Det har de stadig. Et udvidet hold af forskellige fagligheder, nyt professionelt udstyr og gode priser kan godt gå hånd i hånd med kvalitet og service.

”Jeg kendte ikke meget til Helsingør da jeg kom hertil, men blev ret hurtigt grebet af den helt unikke lokale ånd, som kendetegner byen. I forhold til den sundhedsrejse vi er på her hos Louis Nielsen er vi blevet taget rigtig godt imod. Folk har simpelthen været så søde og imødekommende,” fortæller butikschef Andrzej Petersen.

Optikerteamet hos Louis Nielsen Helsingør

Med en baggrund fra Louis Nielsen i Odense overtog butikschefen butikken i Helsingør tilbage i 2015. Med de nye teknikker og maskiner man har indført siden han startede, og tre nye medarbejdere, voksede Louis Nielsen sig ud af de gamle lokaler. I oktober flyttede forretningen derfor til noget større, blot et par numre længere nede ad Stengade.

Kig forbi hos Louis Nielsen, eller få en gratis synstest her:

Adresse: Louis Nielsen Helsingør

Stengade 18 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 9632 5218
louisnielsen.dk

I samarbejde med Louis Nielsen