Livsstil Sponsoreret indhold

El-cykler er cool

Gazelle, Frappe, Roch Machine, Superior! Nye cykelmærker, der står i første række, når du træder ind i Rex Cykler på Klostermosevej i Helsingør. Det er også navne på el-cykelmærker. El-cykler, der vinder mere og mere frem, også i Danmark.

”Vi oplever klart en større interesse. Tidligere havde vi flest ældre kunder, der gerne ville forlænge deres liv med cykler ved at investere i en el-cykel. Sådan er det ikke mere. Vi ser flere og flere yngre, der gerne vil benytte de nye muligheder en el-cykel giver, siger Martin Rex Olkjær, Rex Cykler.

Stærk udvikling

El-cyklen har være på markedet i cirka 25 år. Især de sidste 10 år er den teknologiske udvikling gået stærkt. Batterierne, der stadig får mere kraft og rækkevidde, bliver mindre og mindre. Motoren, der tidligere var sat til for eller baghjul, er nu koblet til kranken, hvilket giver en langt mere fintfølende og sofistikeret af og tilkobling af motoren.

Dertil kommer, at el-cykel-producenterne går mere op i design og stil. De el-cykler, der triller ud af butikken på Klostermosevej, er topmoderne. Klassiske cykler, citybikes og nu også mountainbikes!

”Når vi tager på den største cykelmesse i Europa, Euro Bike med 1200 udstillere og omkring 40000 besøgende, er der de seneste år sket en markant ændring. Hvor el-cyklerne tidligere fik et hjørne i en af hallerne, var det i år el-cyklerne, der var de dominerende på udstillingen”, fortæller Martin Rex Olkjær videre.

Store firmaer udvikler

El-cykler er det område inden for cykelbranchen, der udvikler sig allermest. Og det er ikke hvem som helst, der udvikler: Bosch, Continental og ZF. De tre største producenter i verden indenfor automotordele er i gang. Kvalitetsmotorerne kombineres naturligvis med det bedste cykeludstyr.

”Det giver derfor også mange nye muligheder inden for cykling. Med en rækkevidde pr opladning på mellem 120 og 150 kilometer, kan du komme langt omkring. Med de nye regler for hastighed op til 45 km/t for el-cykler – eller speed-pedelec, som de også hedder, giver det pendlere et stærkt alternativ til bil eller offentlig transport”

Er det snyd?

”Nu skal man ikke tro, at man kommer sovende afsted på en el-cykel. Der skal stadig arbejdes for at komme frem, men du kan komme længere omkring end uden el. Hvor en tur fra Helsingør til Hornbæk eller Dronningmølle kan virke helt uoverskuelig for nogen, vil turen med en el-cykel være en leg. Og du vil stadig kunne mærke, at du har været fysisk i gang”, forklarer Martin Rex Olkjær videre.

Han har selv mærket fordelene på egen hjemmefront. Hvor han og kæresten havde svært ved at komme overens med længde og hastighed på fælles cykelture, kan kæresten nu, med en el-cykel, følge med.

Til at komme i nærheden af!
Priserne for en el-cykel hos Rex Cykler starter omkring 10.000 kroner. Cykler med centermortor fås fra 15.000 kroner.

”Men vi har da også cykler til 35.000 kroner og skal man have luksus-modellen kan man komme af med op til 100.000 kroner. Så der er – i øvrigt på linje med almindelige cykler uden el – modeller og priser til enhver smag”, slutter Martin Rex Olkjær.

Rex Cykler tilbyder i øvrigt hjælp til finansiering gennem Sparxpres. Her skal man bruge sin NemID.

Han pointerer i øvrigt, at man er velkommen til at prøve en tur på el-cykel. Han har nemlig aldrig oplevet andet, end at testkøreren vender tilbage med et stort smil på læben.

Her finder du Rex Cykler i Helsingør:

Klostermosevej 123
3000 Helsingør
helsingor@rexcykler.dk
Tlf: +4545794999

Åbningstider:
Mandag til Torsdag:  09.30 – 17.30
Fredag:    09.30 – 18.00
Lørdag:    09.00 – 14.00
Søndag:   Lukket

Du finder også Rex Cykler i Helsinge:

Bymosevej 9-11
3200 Helsinge
helsinge@rexcykler.dk
Tlf: +4548794999

De har samme åbningstider som butikken i Helsingør.

I samarbejde med Rex Cykler