Mad & Vin

Yndlings sommer-salaten

Vandmelonsalat er klart på min top fem over salater. Det smager fantastisk, og jeg kan spise det igen og igen. Sødmen fra vandmelonen sammen med den cremede, salte feta, frisk mynte og limesaft er bare en blanding der får mundvandet i gang – det er ren umami.

Og så er vandmelonsalat nok også en af de hurtigste og nemmeste salater at tilberede, hvilket jo absolut ikke gør noget. Den pynter på bordet med den røde melon og hvide feta, og så går den i øvrigt glimrende sammen med grønne salater og grillet kød.

Ingredienser

4-6 personer

½ Vandmelon
Feta – en god cremet en
Et lille bundt mynte
Saften fra 1-2 lime

Sådan gør du

1: Start med at skære vandmelonen i mundrette bidder, ikke for små. Det må gerne være lidt rustikt.

2: Jeg køber stort set altid feta i en blok. Mængden jeg bruger til en halv vandmelon vurderer jeg, når jeg ser hvor meget melonen fylder. Det kommer lidt an på melonens størrelse. Omkring en halv blok feta, men træk fra eller tilføj som du synes.

Riv fetaen fra hinanden i rustikke stykker med hænderne, eller skær den i nogle gode firkanter med en kniv.

3: Tag et par kviste friske myntestilke, gerne direkte fra haven hvis du er så heldig at have sådan en. Skil bladende fra stilkene og hak bladene fint.

4: Hæld friskpresset limesaft over blandingen. Igen i en mængde som du synes er passende. Jeg kan godt lidt at man kan smage syrligheden fra limesaften, andre foretrækker måske en beskeden note.

5: Server med kød fra grillen, flute, smør, danskvand og vino. Buon appetito x

Foto: Scanpix/Iris