Mad & Vin

Wok med kylling, koriander & sesam

Sommeren er ved at gå på hæld, og vi mærker så småt efteråret komme snigende. Det smitter lidt af på mine mad crawings, som i øjeblikket bevæger sig i retning af gryderetter og wok.

Her er opskriften på en klassisk wokret som er let at lave og smager super godt:


4 personer / 30 min.

Ingredienser

  • 1 spsk neutral olie
  • 450 g kyllingebryst
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg i både
  • 150 g sukkerærter
  • 1 rød peber, skåret i fine strimler
  • 2 gulerødder, skåret i fine strimler
  • 2-3 forårsløg, skåret i fine skiver
  • 2 spsk god soya
  • 250 g æggenudler

Til servering

  • Halve lime
  • Frisk grofthakket koriander
  • Salt

Sådan gør du

  1. Snit alle grøntsager. Varm olien op i en wok eller stor gryde. Hæld grøntsagerne i og sauter 1-2 minutter. Stil grøntsagerne til side i en skål.
  2. Steg kyllingen let gylden.Tilsæt hvidløg, løg, sukkerærter, og soya.
  3. Kog ægnudler i en gryde for sig. Hæld vandet fra, og hæld i wok’en/gryden.
  4. Tilsæt også grøntsagerne fra skålen og lad det simre 2-3 minutter, til det er rygende varmt.
  5. Smag til med soya og eventuelt salt.
  6. Server retten med frisk koriander og sorte sesam i skåle ved siden af, så man selv kan dosere.

Velbekomme!