Mad & Vin Sponsoreret indhold

”Winemakers Dinner” på Restaurant KAJ

Fredag den 11. oktober kan du opleve Sofia Bergqvist fortælle om sin portugisiske vingård Quinta de la Rosa og deres vine, når hun besøger Restaurant KAJ på Helsingør Nordhavn til arrangementet ”Winemakers Dinner”.

”Familien Bergqvist stammer oprindeligt fra Sverige, men udvandrede til Portugal i starten af 1900-tallet hvor de begyndte at producere vin på de stejle klippesider for 118 år siden. Quinta de la Rosa ligger 1 km udenfor landsbyen Pinhão, som er hovedområdet i vindistriktet i området,” fortæller Jonas Laulund fra Vinslottet.

Vingården Quinta de la Rosa i Pinhão i Portugal

Quinta de la Rosas vinterasser og udsigt

Vinslottet er den danske importør af vine fra Quinta de la Rosa.

Quinta de la Rosa producerer udelukkende deres vine af egne druer, som gror på klippesiderne på vingårdens 60 hektarer land. Undergrunden er fyldt med mineralholdig skiffer, og
markernes østvendte placering giver den bedste eksponering for solen.

Aftenens udvalgte menu

Til Winemakers Dinner på restaurant KAJ, har køkkenchef Thomas Kragelund sammensat en menu der matcher vinene fra Quinta de la Rosa.

”Til ”Winemakers Dinner” serverer vi syv retter og syv vine. Vi starter med to lette skaldyrsretter og arbejder os videre gennem et smagsunivers af både fisk, vildt, ost og sød dessert. I hver ret har jeg lagt vægt på, at vinen og råvarerne fremhæver hinanden bedst muligt”, fortæller køkkenchefen.

Fransk skovdue fra Restaurant KAJs a la carte menu

Vaniljeis med friske bær og rosmarin fra Restaurant KAJs a la carte kort

På aftener som denne kan køkkenholdet virkelig fokusere på detaljerne i maden og udfordre deres evner i køkkenet. Kokkene præsenterer retterne én efter én som aftenen skrider frem sammen den karismatiske Sophia Bergqvist, der fortæller om sine vine fra Quinta de la Rosa.

”Omkring halvdelen af vinserveringerne er portvine. Portvine kan have meget forskellig karakter og fylde, og de er ligeså velegnede til mad som rød- og hvidvine. Det er der mange som ikke er klar over. Personligt synes jeg at mad med masser af karakter og smag går godt sammen med de fyldige portvine, og vi ser meget frem til at præsentere dem for vores gæster til ”Winemakers Dinner,” fortæller Thomas Kragelund.

Om Restaurant KAJ

Den ny-istandsatte Restaurant KAJ åbnede 8. april i år på Helsingørs Nordhavn i Kronborg Havbads gamle lokaler, i samme bygning som Helsingør Sejlklub holder til.

Restaurant KAJ’s køkkenchef Thomas Kragelund har blandt andet været med til, at starte københavner-restauranten”Bistro Boheme” op og ”Address” i Tuborg Havn, og nu drysser han altså sit tryllestøv ud over Restaurant KAJ i Helsingør.

Udsigt til Helsingørs Nordhavn fra Restaurant KAJs overdækkede terrasse

Restaurant KAJs køkkenchef Thomas Kragelund

Enkelte klassikere finder man på menukortet året rundt. Resten af retterne udskiftes jævnligt, og følger årstidens udbud af råvarer, indenfor kategorien ”danish modern” med et tvist. Alt er tilberedt fra bunden og serveres til rimelige priser.

Menuen til ”Winemakers Dinner” er særligt sammensat i samarbejde med Quinta de la Rosa Sophia Bergquist, og byder på en totaloplevelse i særklasse. Det koster 695,- per kuvert at deltage og alle er velkomne til ”Winemakers Dinner” på Restaurant KAJ.

Adresse: Restaurant Kaj

Strandpromenaden 6 – 3000 Helsingør
(+45) 4920 2045
http://rkaj.dk/

Åbningstider / alle dage – året rundt

Frokost 12.00 – 16.00
Aften 18.00 – 21.30

I samarbejde med Restaurant KAJ