Mad & Vin Sponsoreret indhold

Vejen til den perfekte fiskefrikadelle

Café Kronborg holder til i et lille svenskrødt træhus i Helsingørs Nordhavn. Menukortet er enkelt. På Café Kronborg serveres friske fiskeretter med sprød salat og forskelligt tilbehør. Man nyder sin mad på træbænke under hvide parasoller, i uformelle og hyggelige omgivelser.

”Jeg er uddannet slagter. Men da jeg var færdiguddannet som 22 årig, var jeg træt af, at stå og skære koteletter. Jeg havde brug for at prøve noget andet. Jeg fik en impulsiv idé om, at jeg skulle starte café. Jeg troede bare, at jeg skulle skænke fadøl og blinke til pigerne – jeg blev hurtigt klogere”, fortæller Andreas Thers.

Arbejdsomhed og viljestyrke lønner sig

Andreas købte sig – med lidt godvillig hjælp fra sin far – ind i bygningen på havnen. Humøret var højt og viljen var stærk, på trods af, at livet som selvstændig krævede meget mere, end han havde forestillet sig. Andreas ville for alt i verden ikke skuffe sin far, så det var bare på med arbejdshandskerne, prøve sig frem og få det lært.

”Jeg troede jeg skulle ekspedere kunder og være ansigtet udadtil, men jeg endte hurtigt i køkkenet. Jeg havde aldrig rørt en fiskefrikadellefars, stegt en fiskefilet eller anrettet en tallerken. Fejl var der mange af, og første år var benhårdt. Men i dag står jeg stadig i køkkenet – mange erfaringer rigere. Og på en god dag står kunderne i kø”, fortæller Andreas glad.

Fisk og skaldyr i alle afskygninger

Som årene er gået, har der været flere tusinde fileter, deller og anrettede tallerkener igennem Andreas hænder. Råvarerne er af høj kvalitet og så vidt muligt økologisk, lokalt produceret og alt der serveres er tilberedt fra bunden. Ny erfaring og kompetencer er der også kommet til.

”Enten udvikler man eller også afvikler man, er min filosofi. Fredag for en uge siden åbnede vi fiskeforretningen ”Kronborg Fiskehus” i de tilstødende lokaler. De to forretninger supplerer hinanden rigtig godt, og jeg håber selvfølgelig, at vores kunder tager lige så godt imod fiskeforretningen som cafeen”, fortæller Andreas.

En del af den fisk man kan købe i Kronborg Fiskehus kommer fra samme danske leverandør, som fisken man får serveret på tallerkenen hos Café Kronborg.

Underholdning med havneudsigt

Til næste år får Andreas endnu et ben at stå på. Planen er, at åbne en minigolfbane 1. april 2020 – lige på den anden side af sejlklubbens bygninger. Udbuddet af grunden er vundet og banen med 12 huller tegnet. Nu venter han bare på en byggetilladelse.

”Mit ønske er at gøre havnen mere attraktiv. Alle skal føle sig velkomne – unge som ældre. Her er ingen fine fornemmelser. Mit personale er min familie, mine leverandører er mine venner, og du, der læser dette, er min gæst, og jeg vil gøre mit bedste for at give dig en god oplevelse”, afrunder Andreas.

Andreas og hans personale er klar til at byde dig velkommen her:

Adresse: Cafe Kronborg
Nordhavnsvej 8 – 3000 Helsingør
Tlf. 49211717
Facebook: Kronborg Cafe
Facebook: Kronborg Fiskehus 

Åbningstider
Mandag til søndag: 11 – 21

I samarbejde med Café Kronborg