Mad & Vin

Sådan laver du hjemmelavede hveder

Store bededag, er for de flest forbundet med traditionen om, at samles om bordet til varme hveder. ForByen kommer her med en nem opskrift på velsmagende hjemmelavede hveder.

Det skal du bruge:

  • 50g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 5 tsk groft salt
  • 100g sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 4 æg
  • 1.2 kg hvedemel
  • 150g blødt smør

Sådan gør du: 

  • Lun mælken til cirka 40 grader
  • Opløs gæren i mælken
  • Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og 1 kg af melet.
  • Ælt dejen i cirka 10 minutter i røremaskinen.
  • Tilsæt den bløde smør og ælt videre i røremaskinen. Tilsæt mere mel, til dejen er godt sammenhængende, det er vigtigt at dejen er smidig.
  • Lad dejen hvile i 20 minutter på et let meldrysset bord. Del efterfølgende dejen i 24 lige store stykker.
  • Beklæd en dyb bradepande af ca 30×45 cm med bagepapir, eller smør den jævnt med en smagsneutral olie.
  • Tril alle 24 dejstykker til stramme boller og læg dem på række, i den dybe bradepande. Bollerne skal lægge tæt, men lige nøjagtig ikke røre hinanden.
  • Bag hvederne i en forvarmet ovn ved 190 grader i 20 minutter, til de er godt gyldne.
  • Lad hvederne hvile i 10 minutter, før du vender dem ud på en bagerist til afkøling.

God Store bededagsferie!