Mad & Vin

Rødbedesalat med parmesan & valnødder

En salat må gerne være fyldt med råvarer med bid i, og som mætter. Rødbeder er en af de råvarer jeg synes kan gøre en salat tung nok til at gøre det ud for et måltid, og så skal rødbeder være en af de sundeste grøntsager man kan bruge i sin madlavning. Rødbeder er også i sæson netop nu, og jeg synes de smager fortræffeligt når de er helt friske og sprøde, sammen med andre gode ingredienser i salater.

Her er opskriften på en rødbedesalat efter min smag:

Ingredienser

150 g rødbeder i tynde skiver
200 g ruccola
100 g groft revet parmesan
80 g valnødder
Saften fra 1/2 citron
Olivenolie
Friskkværnet peber
Havsalt

Tilbehør

Daggammelt brød i skiver

Sådan gør du
Vask salaten og rødbederne. Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver. Ikke for små, der må gerne være noget at bide i.
Riv parmesan’en i store skiver på en mandolinjern eller snit skiverne med en skarp kniv. Knas valnødderne let med siden på en stor kniv, så de går lidt fra hinanden uden at blive for små. Anret rødbedeskiver, parmesan og valnødder ovenpå ruccola’en, på en tallerken. Tilsæt citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Hvis man ikke er til friske rødbeder kan man koge dem let, så de stadig har lidt bid i.

Skær det daggamle brød i skiver, og rist skiverne på panden med olie, salt og peber, og server det sammen med salaten.

Velbekomme!

Foto: rawpixel