Mad & Vin

Pizzaguide: 4 skønne smagsoplevelser i Nordsjælland

Sponsoreret indhold: Den danske restaurant Bæst fik sidste år en flot 8. plads på den engelske avis The Guardians top 10 liste, over verdens bedste pizzeriaer. I Nordsjælland har vi ikke vundet priser endnu, men det er absolut muligt at finde en god, sprød og smagfuld  pizza i oplandet.

Bolværket

Pizza Prosciutto Crudo, kr. 125,- & Pizza Patate e Pancetta, kr. 120,-

Bolværket
I Gilleleje Kulturhavn finder du cafe & restaurant Bolværket som laver ægte italienske pizzaer fremstillet af gode, friske råvarer. Alt er udført fra bunden og tilberedt ud fra klassiske teknikker. Fra den store brændefyrede ovn serverer Bolværket gourmet pizzaer med sprøde, tynde grovbunde, frisk mozzarella og udvalgt fyld efter romersk tradition.

På billedet ses Pizza Prosciutto Crudo, til kr. 125,- som er med gorgonzola, lufttørret skinke, rucola, cherrytomater og parmesan, og Pizza Patate e Pancetta, til 120,- med kartoffel, rosmarin, pancetta og italiensk bacon.

Du kan både spise på Bolværket eller tage pizzaerne med hjem.

Bolværket Kulturhavn Gilleleje
Peter Fjelstrups Vej 12 – 3250 Gilleleje
Tlf: +45 7025 1261

La Rucola

Pizza Sapore d’Italia, kr. 70,-

La Rucola
La Rucola pizzeria har ligget på Gefionsvej i Helsingør i over 10 år og er kendt for deres lækre pizzaer, pastaretter og italienske specialiteter.

På billedet ses Pizza Sapore d’Italia med 3 slags kødtopping: bresaola, ventricina og parmaskinke, tomat, mozzarella, frisk rucola og cherrytomater.

Du kan både spise hos La Rucola og få dem leveret hjemme til kr. 29,- i Helsingør og omegn.

La Rucola
Gefionsvej 47C – 3000 Helsingør
Tlf. +45 4922 6650

Pizzeria Gastronomia

Pizza Vichinga, kr. 70,-

Gastronomia
Pizzakokken hos Gastronomia i Espergærde Centrets har vundet en pris for de bedste pizzaer i Skandinavien. Gastronomias pizzaer bages i brændefyret stenovn, tilberedes med ekspertise og kærlighed. Kun de bedste ingredienser bliver brugt, når Gastronomia tilbereder pizzaer til kunderne.

Stenovnen giver en fantastisk smag, og der er mange variationer af pizzaer på menukortet.

På billedet ses en pizza Vichinga med tomat, mozzarella, skinke, pepperoni, pancetta, chili og hvidløg.

Pizzeria Gastronomia
Vester Torv 18 – Espergærde Centret
3060, Espergærde
Tlf. +45 4236 9548

Divina Pizza & Birra

Ugens pizza, kr. 129,-

Divina pizza og Birra
Centralt i Espergærde Havn ligger Divina Pizza og Birra, som serverer italienske pizzaer med råvarer af høj kvalitet. Pizzaerne bages i stenovn, og har den velkendte sprødhed og smag af Italien, som opnås gennem de klassiske tilberedningsmetoder. Bundende laves af dej der har hævet mindst 48 timer, og Divina Pizza og Birra anvender da også så vidt muligt italienske råvarer.

På billedet ses ugens pizza med bresaola, gedeost, friske trøfler, parmasan og rucola, og en pizza med kartofler, løg, salami, stracciatella, fløde og ærtesalat.

Divina Pizza & Birra
Strandvejen 159 – 3060 Espergærde
Tlf. +45 4913 6177