Mad & Vin Sponsoreret indhold

Oplev historiens vingesus i moderne rammer på Kadetten

Kadetten på Kronborg er et helt særligt sted. Kadetten gemmer på én og samme gang på Kronborgs historie, en socialøkonomisk hjertesag og en ambitiøs kommerciel virksomhed.
Kadetten er summen af ildsjæl og direktør Lene Lissaus sociale engagement og lederegenskaber, og evner til at føre sine idealer ud i livet.

Kadettens direktør Lene Lissau

Kronborgs historiske Sekondløjtnantskole som huser Kadetten i dag

Kadetten ligger til huse i Kronborgs historiske Sekondløjtnantskole, som frem til 1975 uddannede soldaterkadetter til løjtnanter. Kadetten er en kommercielt drevet café og bageri, økologisk spisehus med egne haver og faciliteter til møder, selskaber og events. Oveni er Kadetten en socialøkonomisk virksomhed.

Særlig tilrettelagt uddannelse (STU) og job med støtte

”Ligesom på den gamle Sekondløjtnantskole uddanner vi også ”kadetter” – unge mennesker, som ikke passer ind i den traditionelle skole. Vi tilbyder særligt tilrettelagte uddannelser af tre års varighed indenfor fire forskellige spor,” fortæller Lene Lissau.

Unge mennesker i køkkenet på Kadetten

Stemningsbillede af opdækkede borde på Kadetten

De unge bliver uddannet til en fremtid på arbejdsmarkedet, som de ellers ville risikere at stå udenfor. Under uddannelsen bygger de faglige, personlige og sociale kompetencer op gennem hands-on erfaringer, ved at være en del af en ægte virksomhed. I øjeblikket har Kadetten 34 unge mennesker i uddannelsesforløb og job med støtte.

Økologi og stærke værdier

De unge mennesker bliver en del af dagligdagen og den kommercielle drift på Kadetten. I stedet for at sidde på skolebænken i en fiktiv verden, håndterer de rigtige problemstillinger i en ægte virksomhed sammen med Kadettens øvrige personale.

Kadettens lækre flæskestegssandwich

Hjemmedyrket timian fra Kadettens egen køkkenhave

”Kadetten er en ambitiøs virksomhed med stærke værdier, og kunder der forventer et ordentligt produkt. Al vores mad er økologisk og tilberedes fra bunden med sæsonens udbud af råvarer. En del af vores grøntvarer får vi fra vores egne køkkenhaver, som vi selv dyrker og passer,” fortæller Lene Lissau.

Kadettens rugbrød trækker i øvrigt tråde tilbage til historien. På Sekondløjtnantskolen var rugbrød en del af lønpakken. Ligeledes breder duften af økologisk rugbrød sig i dag, når det bages i den store ovn midt i cafeen.

Events på Kadetten

I løbet af året arrangerer Kadettens folk også særlige arrangementer i tillæg til hverdagens drift. Se udvalgte events herunder:

24. august: I forbindelse med Sundtoldsmarkedet kan du opleve en ægte ”soldatermiddag” på Kadetten. Nyd en portion hjemmelavet skipperlabskovs med hjemmesyltede rødbeder i selskab med fortidens soldater, som sidder med ved langbordet i deres uniformer fra 1800 tallet. Tilmelding nødvendig. 95 kroner per kuvert for voksne og 65 for børn under 10 år. Tilmeld dig soldatermiddag her. 

Soldater på Kronborg i færd med at affyre kanonerne

Smag Kadettens skipperlapskovs til soldatermiddag på Kulturnatten

1. onsdag i september, oktober og november: Fællesspisning på Kadetten til den nette sum a 85 kroner per kuvert for voksne og kun 45 for børn. Tilmelding nødvendig. Tilmeld dig fællesspisning her.

27. september: Kulturnatten: Kig forbi på Kadetten til en særlig kulturel oplevelse med mad og livemusik i anledning af Kulturnatten i Helsingør. Det er gratis at deltage men nødvendigt at booke bord på tlf. 4290 1011. Læs mere på Kadettens facebookside her. 

18. oktober: Ginarrangement med foredrag, smagninger og tapas. Henrik Elsner, lokal producent af ginbrandet ELG Spirits fortæller om gins historie, om at producere gin og præsenterer de forskellige ELG gin. Arrangementet starter kl. 18.30: Tilmelding nødvendig. Læs mere på Kadettens facebook side her.

November & december: Jul på Kadetten. Kom og spis en juleplatte eller en julekage. I november og december drysser Kadetten jul over retterne. Der er plads til alle der vil i julestemning – også grupper.

Hold øje med Kadettens øvrige events på Kadettens facebook side her.

Har du ikke tidligere besøgt Kadetten, så snyd ikke dig selv for en god oplevelse.

Adresse: Kadetten

Kronborg 10 A – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4290 1011
Se mere på Kadettens hjemmeside: kadetten.dk
facebook: Kadetten 

Åbningstider

Hver dag: Mandag – søndag 10-17

Lukket på mandage mellem 1. november og 31. marts.

 

I samarbejde med Kadetten