Mad & Vin Sponsoreret indhold

Lokalt supermarked donerer restvarer til et godt formål

I Rema 1000 i Hornbæk smider de ikke varer ud, blot fordi de har overskredet sidste salgsdato. Varerne bliver doneret til formål for økonomisk trængende, fortæller souschef Jan Sacht.

”Fem dage om ugen bliver varer som har overskredet sidste salgsdato – og som i øvrigt stadig er gode nok – afhentet af initiativtagerne bag projektet ”Mad til alle”. Det er en aftale som fungerer rigtig godt for alle parter”, fortæller souschefen.

Jan Sacht, souschef i Rema 1000 i Hornbæk

Jan Sachts karriere i detailbranchen startede som 16 årig butiksaspirant. Siden de unge år, har han bestredet mange funktioner i branchen. De sidste 5 ½ år har han været med til at styre butikken i Hornbæk, sammen med købmand Brian Hviid Kyhl, som han også har startet butikkens grønne initiativer op med.

Mad til alle

”Mad til Alle” er en forening i Gilleleje, som arbejder for, at nedbringe madspild og hjælpe mennesker med få ressourcer. Foreningen er godkendt af Fødevarestyrelsen og støttet af Tryg-fonden.
Varer som krumme agurker, dobbelte rodfrugter og salgsvarer med fejl på emballagen doneres af fødevareproducenter, fødevarebutikker og fødevaregrossister.

Foto lånt af “Mad til alle”/ madtilalle.com

”Mad der tidligere endte i affaldscontaineren bliver nu til kasser med sunde fødevarer, til brug for medlemmerne i ordningen”, fortæller Jan Sacht.

Rema 1000 i Hornbæk har samarbejdet med foreningen i tre år og er meget glade for, at bidrage til det gode formål.

Faste lave priser og tilpassede mængder

Foruden at være med i ”Mad til alle” ordningen, bidrager Rema 1000 også til den grønne omstilling på andre områder.
Kæden var nogle af de første til, at lave økonomiske pakker til mindre husholdninger. I Rema 1000 sælger de eksempelvis ikke flerstykspakker til nedsat pris. Man kan købe flerstykspakker til en god pris og mindre pakker til en tilsvarende god pris. Det skal ikke være dyrt at handle ansvarligt, er Rema 1000s filosofi.

Halv størrelse / halv pris hos Rema 1000

”Vi har også masser af løsvarer som gulerødder, kartofler og frugt. Om du køber en eller 100 styks, får du den til samme, faste, lave pris. Små husholdninger er altså ikke tvunget til at handle stort ind, for at få en god pris på varerne” fortæller Jan Sacht.

Nedsatte priser op til udløbsdatoen

Ferskvarer som kød, brød og mælk bliver desuden solgt til nedsat pris, når varerne nærmer sig udløbsdatoen. Kunder som skal bruge en bestemt vare nu og her, kan altså spare betydelige beløb. Og forretningen nedsætter i sidste ende mængden af varer som må kasserers.

Ferskvarer nedsættes op til udløbsdatoen

”Det er fantastisk at vide, at vi hver dag er med til at gøre en forskel for både klimaet og en masse mennesker”, runder Jan Sacht af.

Adresse: Rema 1000 Hornbæk
Hornebyvej 50 – 3100 Hornbæk
Tlf. (+45) 4970 2949
rema1000.dk

Find aktuelle tilbudsaviser her:
Rema1000 tilbudsaviser

 

I samarbejde med Rema 1000 Hornbæk