Mad & Vin

Hjemmelavet cheesecake med solbær og brombær

Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har kastet mig i lag med bageprojekter. Men har besluttet mig for, at servere hjemmelavet cheesecake med solbær og brombær til min fødselsdag, som er snart.

Jeg synes cheesecake er et fint alternativ til lagkage. Smagen af sprød kiksebund og cremet ostefyld får mundvandet til at løbe hos de fleste, tror jeg – i hvert fald hos mig. Og med et strejf af syrlige solbær og friske brombær, bliver den hverken tung eller hvinende sød at sætte tænderne i.

Kagen har brug for lidt hviletid, men ellers er opskriften lige til at kaste sig ud i.

Ingredienser

Bund: 

100 g smør
175 g Digestive-kiks

Fromage: 

4 blade husblas
2 pasteuriserede æg
75 g sukker
200 g flødeost
1 dl solbærsyltetøj – gerne hjemmelavet
2 spsk. solbærsaft
3 dl piskefløde

Gelé: 

4 blade husblas
2½ dl solbærsaft

Desuden:

Friske solbær og brombær

Sådan gør du:

  1. Smelt smøret i en gryde, og lad det køle af.
  2. Smuldr kiksene i smøret.
  3. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir, og fordel kiksemassen jævnt i bunden. Pres massen godt sammen.
  4. Læg husblassen til fromagen i blød i koldt vand i cirka 10 minutter.
  5. Pisk æg og sukker luftigt. Bland flødeost i blandingen sammen med solbærsyltetøj.
  6. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over et vandbad.
  7. Pisk fløden stiv. Kom husblas i flødeostblandingen, og vend flødeskummet i. Hæld fromagen over kiksebunden, og stil kagen i køleskabet.
  8. Læg husblassen til geléen i blød i cirka 10 minutter.
  9. Varm ½ dl solbærsaft, og smelt husblas direkte i den varme saft.
  10. Bland den med resten af saften, og hæld blandingen over kagen.
  11. Lad kagen hvile i køleskabet i mindst 3 timer.
  12. Pynt med friske solbær og server.

Velbekomme x