Mad & Vin Sponsoreret indhold

Helsingørs ”hemmelige” gastronomiske oase 

Hvis man ikke lige ved det, opdager man måske slet ikke den lille hvide dør, der fører ind til Restaurant Strejf fra perronen på Helsingør station – eller hovedindgangen, som ligger i det yderste tårn af bygningen mod havnen. Bag dørene gemmer sig imidlertid den fineste oase og en af Helsingørs skønneste restauranter: Restaurant Strejf.

”På Restaurant Strejf handler det ikke om store armbevægelser, men om at give vores spisende gæster en helstøbt oplevelse for alle sanser. Når oplevelsen har været over forventning, er vi nået i mål”, fortæller indehaver Jakob Christensen.

Jakob Christensen, indehaver af Restaurant Strejf

Han understreger at smil, opmærksomhed, imødekommenhed og kvalitet prioriteres fremfor fine fornemmelser og selvhøjtidelig korrekthed. På restaurant Strejf er der hyggeligt, rart og en dejlig, afslappet stemning.

Manden bag Restaurant Strejf

Restaurant Strejf åbnede i Oktober 2018. På trods af restaurantens beskedne alder på seks måneder, er det erfarne kræfter der står bag. Indehaver Jakob Christensen har således 18 års erfaring som restauratør i byen fra det tidligere Madam Sprunck i Stengade og Bramstræde, foruden kokkeerfaring fra kendte restauranter i blandt andet København, Skagen og England.

Udsigt til Kronborg og Øresund

”Det var en fantastisk og lærerig tid med Madam Sprunck. Men Restaurant Strejf er et drømmeprojekt. På Restaurant Strejf har vi skåret alt overflødigt fra, og er gået lige et nøk op på kvalitet og service”, fortæller Jakob Christensen.

Et strejf af ”madammen”, Øresund og årstidens råvarer

Al maden på Restaurant Strejf er lavet fra bunden. Sammen med Restaurant Strejfs køkkenchef, Michael Brammer, sammensætter Jakob Christensen menukortet på ny den 1. i hver måned, med fokus på årstidens udbud af råvarer.

Tartar med årstidens grønt

Altid frisk fisk på menukortet på Restaurant Strejf

”Størstedelen af vores retter består af frisk fisk, skaldyr og årstidens grønt, men vi har selvfølgelig også det lækreste kød på menuen. Vi kræser om råvarerne og prøver gerne nye ideer af i køkkenet”, fortæller Jakob Christensen.

Dessertkortet på Restaurant Strejf er absolut også et kig værd. Signaturdesserten ”Rygende Citrus” med hvid chokoladerand, lemoncurd og krystalliseret hvid chokolade, vil helt sikkert vække appetitten hos de fleste.

Signatur desserten: rygende citrus

I løbet af foråret bliver der sandsynligvis mulighed for, at nyde serveringerne udendørs på restaurantens store veranda med udsigt til Øresund, som er på tegnebrættet nogle uger endnu – hvis den altså når at stå klar.

Ugens mormor på Café Strejf

I nabolokalerne til Restaurant Strejf ligger Café Strejf, hvor holdet bag restauranten serverer lettere anretninger i dagtimerne, smørrebrød og ”ugens mormor-ret”, som også kan tages med hjem. Frisk presset juice og diverse panini, god kaffe og skønne kager.

Cafe Strejf, som ligger side om side med Restaurant Strejf

Menukortet

Find månedens menu på Restaurant Strejf her. Og følg restaurantens facebookside hvis du vil holde øje med kommende arrangementer og events i restauranten her.

Adresse: Restaurant Strejf
Stationspladsen 2 – perronen, 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4921 1111
restaurant-strejf.dk

I samarbejde med Restaurant Strejf