Mad & Vin

Havregrød med lækker, sund topping

Havregrød med masser af sund topping er bare en rigtig ok måde at starte dagen på. Det både smager godt, og så giver det kroppen et ordentligt skud energi at komme i gang på – det er vi nok nogle stykker der godt kan bruge her efter ferien.

Det bedste er, at det ikke tager mange minutter at tilberede – så ingen undskyldning for at springe morgenmaden over.

Er man rigtig ”hård”, så samler man selvfølgelig selv årstidens friske frugt og bær til toppingen, som i øvrigt kan varieres efter smag og behag.

Ingredienser / 1 portion

1 dl økologiske havregryn
2 dl vand
1 knivspids salt
1 tsk. smør
1 tsk. kanelsukker
1/2 banan
1/2 dl blandede bær

Sådan gør du

1: Bland havregryn med vand og salt, og kog op under konstant omrøring. Tag grøden af blusset når den har en passende konsistens – ikke for flydende og ikke for fast.

2: Hæld grøden i en portionsskål og lav en lille fordybning i midten af grøden til smøret.

3: Strø kanelsukkeret over grøden, anret frugt og bær på toppen og server.

God morgen! x