Mad & Vin

Guide: Snup en is i topklasse i forårssolen

Sponsoreret indhold: Hvad er bedre end at få en lækker is på en gåtur i dejligt forårsvejr. Eller bare droppe ind under en bytur. Det er indbegrebet af forår og nydelse. Is og forår hænger uløseligt sammen. I Helsingør og omegn er der heldigvis masser af muligheder for både at nyde foråret, smuk natur og is i topklasse. Vi har kigget på mulighederne for at nyde en lækker is:

LORENZOS IS BALLADE

Hos Lorenzos Is Ballade i Stengade får du vaskeægte italiensk Sammontana is fra Toscana i Italien. Sammontanas stifter, Romeo Bagnoli begyndte at lave is i begyndelsen af 1940’erne og siden er Sammontana blevet Italiens største isbrand. Indehaverne af Lorenzos Is Ballade importerer selv den karakteristiske is, der udmærker sig ved en blød og cremet konsistens, og smagsnuancer udover det sædvanlige. Har du ikke tid til at nyde en is i solen, kan du naturligvis få den lækre is med dig hjem i bokse til fryseren.

Lorenzos Is Ballade
Stengade 10 – 3000 Helsingør
Tlf:  + 45 4484 6011
Hjemmeside: lorenzos-is-ballade.business.site

IL VERO GELATO

Vito, der er indehaver af Il Vero Siciliano i Dronningmølle, synes, at alle skal prøve italiensk is, når det er bedst. Derfor åbner han en isbar i restauranten. Her har du muligheden for at opleve italiensk is lavet helt fra bunden af de bedste råvarer på markedet. Naturligvis er isen tillavet på italienske ismaskiner. Så vil du virkelig opleve italiensk is i topklasse er netop Il Vero Gelato oplagt at lægge vejen forbi. Vito, der står for isbaren, er naturligvis også italiensk af oprindelse.

Il Vero Gelato
Strandvej 552 a,
3120 Dronningmølle
Tlf: +45 4919 3030

ARTISTICO

For mere end 20 år siden startede Café Divino som isbar på hjørnet af Mørdrupvej og Strandvejen i Espergærde. Nu er man vendt tilbage til rødderne med isbaren Artistico. Her får du lækker håndlavet is lavet på de bedste sicilianske råvarer. Hjemmelavet på en base af god dansk mælk og sødet med økologisk rørsukker. Al is laves på maskiner importeret fra Italien for at sikre det italienske touch. Mere lækkert og italiensk kan det næsten ikke blive.

Artistico
Strandvejen 159 –
3860 Espergærde
Tlf: +45 4913 6177
Hjemmeside: cafedivino.dk

ISKAGEHUSET

Hjemmelavede vafler fyldt med Hansens is er noget af det bedste, du kan opleve i Hornbæk. Og det finder du i Iskagehuset på Havnevej. Her kan du kreere din egen sammensatte hjemmegjorte isvaffel, hvilket besøgende har gjort i årevis. Den ikoniske Hansens Is hører til blandt det bedste originale danske is. ”Bedste is overhovedet og med super hjemmelavede vafler” lyder nogle af kommentarerne på Iskagehusets facebookside. Det er et must at prøve Iskagehusets kølige fristelser.

Iskagehuset
Havnevej 9
3100 Hornbæk
Tlf: +45 4970 0072
Facebook: https://www.facebook.com/Iskagehuset

BEN & JERRY, HAVNEKIOSKEN

Amerikansk is er super is. Det kan man hver dag opleve hos Ben&Jerry isbaren ved Havnekiosken i Hornbæk. Ben&Jerry nåede Hornbæk for et par år siden, men er oprindeligt startet af – ja hvem ellers end vennerne Ben & Jerry, der åbnede deres første isbar i en istandsat benzintank i byen Burlingon i USA. Isen var så god, at de to siden har leveret is til det meste af USA og Europa. Sidste år blev Ben & Jerry isbaren udvidet, så endnu flere har mulighed for at nyde is på amerikansk vis i Hornbæk.

Ben&Jerry, Havnekiosken
Havnevej 24
3100 Hornbæk
Tlf: +45 4970 0354
Facebook: https://www.facebook.com/benandjerryshornbaek/