Mad & Vin

Gourmetmad med udsigt og stemning på KAJ’en

Alma Paula og Dean Harvey driver Restaurant KAJ i Helsingørs Nordhavn. Det er et drømmeprojekt for parret, som åbnede den ny-istandsatte restaurant 8. april i år.

”Jeg synes godt vi kan prale af, at have Helsingørs bedste beliggenhed. Udsigten over vandet og skibene i havnen faldt vi for pladask. Den får du ikke lige ret mange steder”, siger Dean Harvey på et perfekt klingende engelsk.


Dean Harvey kom til Danmark for over 15 år siden fra Bournemouth i Sydengland. Han har bevæget sig indenfor restaurations- og servicebranchen siden han var 14 år gammel.
Siden han kom til landet, har han blandt andet arbejdet som køkkenchef i Simons Golf Club’s restaurant ”Lakeside”, og haft restaurant ”Brasseriet” i Gilleleje gennem 8 ½ år.

Alma Paula har ligesom Dean en solid baggrund fra restaurationsbranchen. Sammen har de nu åbnet Restaurant KAJ, hvor summen af deres erfaringer og drømme nu vækkes til live.

Menukortet hos restaurant KAJ

På menukortet hos Restaurant KAJ finder man gourmetmad til rimelige priser, indenfor kategorien ”danish modern” med et tvist. Udvalget er overskueligt. Der er ikke så meget. Men det der er, er nøje udvalgt, veltilberedt og kokkereret fra bunden.

”Vi har været heldige med vores køkkenchef, som er en erfaren herre. Thomas Kragelund hedder han. Han har blandt andet været med til, at køre københavner-restauranterne ”Bistro Boheme”, ”Brødrene Price”, ”Address” og ”Madklubben” igang, og nu er han altså her hos os på Restaurant KAJ i Helsingør”, fortæller Dean Harvey.

Enkelte klassikere som stegt rødspætte og saftig ribeye steak finder man på menukortet året rundt, resten af retterne udskiftes jævnligt, og følger årstidens udbud af råvarer.

Fra fortid til nutid

Da Restaurant KAJ overtog Kronborg Havbads gamle lokaler i februar, foretog holdet bag restauranten en total ombygning af de indvendige rammer. I løbet af blot seks uger blev alt det gamle interiør revet ned, og bygget op igen på ny.

Håndværkere i fuld sving med ombygningen af restauranten

”Det var det vigtigt for os at viske fortiden ud, og starte forfra på vores måde. Vi har tænkt meget over detaljerne, for at skabe den rette atmosfære i lokalerne. Gennem indretningen vil vi gerne signalere, at vi ikke er et sted kun for et bestemt segment – alle er velkomne i vores restaurant”, konstaterer Dean Harvey.

Også restaurantens udestue og terrasse er bygget om og restaureret. Fra udestuen kan man nu nyde udsigten over havnen og Øresund året rundt.

Restaurant KAJ ser frem til at byde dig velkommen:

Adresse: Restaurant Kaj
Strandpromenaden 6 – 3000 Helsingør
(+45) 4920 2045
http://rkaj.dk/

Åbent alle dage / året rundt
Frokost 12.00 – 16.00
Aften 18.00 – 21.30