Mad & Vin

En klassisk Aperol Spritz

Aperol Sprits er blevet en klassiker herhjemme. Ikke mærkeligt, for det er næsten svært at gå galt i byen med en sprits – den både smager godt og er let at mikse.

En forfriskende drink som er helt almindelig i Italien, særligt i Norditalien, hvor den typisk serveres som aperitivo.

Aperitivo dækker både over ritualet “pre-dinner-drink”, og den type drink man vælger. Ordet aperitivo stammer fra latin og betyder “at åbne”. På italiensk beskriver det stadig effekten af “noget appetitligt som åbner maven” – som når man åbner ovnen og dufter til en kage der er ved at blive bagt. -Aperitivo’en skal gøre dig modtagelig og klar til at nyde den efterfølgende middag til fulde.

Sådan laver du din egen Aperol Spritz:

Ingredienser
2 dele Aperol Spritz
3 dele Prosecco
1 del mineralvand
2 Appelsinskiver i halve (økologiske)
Isterninger

Serveres i vinglas sammen med lidt grønne oliven og saltede mandler.

Tip
Lad appelsinskiverne og Aperol Spritz’en stå og trække i 20 minutter i glasset før du tilsætter resten af ingredienserne. Så trækker appelsinsaften godt ud i Aperol’en og smagen bliver mere afrundet.