Mad & Vin Sponsoreret indhold

Det ærlige, gode brød hos Brødsnedkeren

Bagermester Thomas Jørgensen åbnede Brødsnedkeren i Humlebæk for lidt over 23 år siden. Han driver sit bageri med hjerteblod og samvittighed, og duften i bageriet vidner om den kvalitet og det gode håndværk, der ligger til grund for alt hvad der sendes over disken hos Brødsnedkeren.

”Hos Brødsnedkeren bager vi brødet som vi selv vil have det. Hvis det ikke er godt nok til, at vi selv vil tage det med hjem, hvorfor skulle det så være godt nok til vores kunder?”, spørger bagermesteren.

Bagermester Thomas Jørgensen er oprindeligt uddannet konditor fra Bager Bech i Helsingør, hvor han lærte håndværket fra bunden. Thomas Jørgensen og Bager Bech var meget enige om, at dyrke kvalitet på højt plan. Sammen kørte de parløb mange år efter, at Thomas Jørgensen var udlært.

Brødsnedkerens berømte wienerkranse friskbagte fra ovnen

Da Thomas Jørgensen åbnede sin egen forretning, tog han kvaliteten og det gode håndværk med sig videre.

”Jeg kan stå hundrede procent inde for mit brød. Jeg har selv udvalgt de danske producenter vi entrerer med hos Brødsnedkeren, for at sikre kvaliteten af råvarerne. Melet koster lidt mere, men jeg ved at det er produceret uden stråforkorter og sprøjtemidler”, fortæller bagermesteren.

Gode råvarer og alt fra bunden

Alt bagværk hos Brødsnedkeren laves fra bunden af de rene, gode råvarer. Alene vægten af et brød fra Brødsnedkeren fortæller, at der ikke er sparret på noget.

”Tag vores rugbrød som er bagt ud af 100 procent rugmel. Det har en kampvægt der vil noget. Det er også lysere end man måske er vandt til, fordi vi ikke bruger farvestoffer i vores brød”, fortæller bagermesteren.

Brødsnedkerens grove rugbrød af 100 procent rugmel

Jordbærtærter med friske jordbær og vaniljecreme

Bagersvendene hos Brødsnedkeren står i bageriet til op ad eftermiddagen, hvilket er lidt usædvanligt. I mange bagerier foregår produktionen kun i nattetimerne. Det betyder at bagersvendene hos Brødsnedkeren kan leve almindelige familieliv, og at der kommer varme, nybagte brød på hylderne hos i bageriet gennem hele dagen.

”Mit personale er dedikerede mennesker, der brænder for håndværket på samme måde som jeg selv. Det har taget mig 20 år at bygge så stærkt et hold op”, fortæller bagermesteren.

Et af brødsnedkerens lækre, overskårne kærnebrød

Bagermester Thomas Jørgensen foran Brødsnedkeren i Humlebæk

Egne forretninger i Humlebæk, Hørsholm og Espergærde

For at opretholde den høje kvalitet, forhandler Brødsnedkeren kun gennem egne forretninger. Der skal være overblik og nærhed i forbindelse med produktionen, og det kan man kun bevare hvis forretningen ikke vokser sig for stor, er filosofien. Bageriet drives fra Brødsnedkeren på Humlebæk Strandvej, og der køres frisk brød ud hver dag, til egne udsalg i Hørsholm og Espergærde Havn.

”Brød er basiskost. Jeg mener det virkelig. Brød er basismad. Alle skal have adgang til godt brød”, afslutter bagermesteren.

Kom ned og smag på Brødsnedkerens gode håndværk, og oplev duften i bageriet på adresserne her:

Brødsnedkeren

Humlebæk Strandvej 52 – 3050 Humlebæk
Tlf. (+45) 4919 0353

Rungstedvej 5 – 2970 Hørsholm
Tlf. (+45) 4576 2240

Espergærde Strandvej 157 E – 3060 Espergærde
Tlf. (+45) 7233 0353

Se åbningtider her.

 

I samarbejde med Brødsnedkeren