Mad & Vin Sponsoreret indhold

Brødsnedkeren kommer til Helsingør

I sidste uge blev sløret løftet for måneders spekulationer om, hvem den nye lejer i det gamle Fru Bjergs Conditoris lokaler på Bjergegade mon er – Bagermester Thomas Jørgensen, indehaver af Humlebæks populære kvalitetsbageri Brødsnedkeren har besluttet at overtage lokalerne og udvide forretningen, og det er der mange helsingoranere som er ret begejstrede for.

Brødsnedkeren åbner i det tidligere Fru Bjergs Conditori

”Da min far hørte om det tomme bageri i Helsingør, kunne han ikke få tanken ud af hovedet igen. Han har længe villet ”tilbage til rødderne”, og det virker som det helt rigtige sted for en udvidelse, selvom det ellers ikke lå i kortene lige nu,” fortæller Line Stokbæk, kommunikationsansvarlig hos Brødsnedkeren.

Det startede i Helsingør

Thomas Jørgensen stod i sin tid i lære som konditor hos Bager Bech i Helsingør, hvor han blev udlært i 1984. Efterfølgende arbejdede han i en årrække som bestyrer i Bager Bechs forretning. Årene i Helsingør står den dag i dag skarpt i bagermester Thomas Jørgensens hukommelse, som beskriver tiden som de mest udviklende år i hans karriere.

Brødsnedkerens berømte kringle – her er ikke sparet på remoncen

”Årene hos Bager Bech gav mig blod på tanden for konditorfaget og ballasten til senere at åbne mit eget. Siden er jeg blevet mange erfaringer rigere, og nu ser jeg frem til at kunne bidrage med mit eget konditori og bageri i bybilledet i Helsingør,” fortæller bagermesteren.

Dygtige dedikerede folk og solidt håndværk

Gennem snart 25 år har Thomas Jørgensen drevet og udviklet Brødsnedkeren i Humlebæk, sammen med sit solide hold af dygtige og loyale svende.

”Vores butik i Helsingør kommer på mange måder til at minde om den oprindelige Brødsnedkeren i Humlebæk. -Vi ansætter ikke et helt nyt hold svende, men bytter lidt rundt på de erfarne hænder vi har. Der er et puslespil som skal gå op, men det er vigtigt for mig, at vi bibeholder samme høje kvalitet i begge bagerier,” fortæller Thomas Jørgensen.

Brødsnedkerens rustikke rugbrød af rene råvarer

Brødsnedkeren er netop kendt for sit tårnhøje kvalitetsniveau, der kommer af bagermesterens dedikation til faget. Alt bagværk hos Brødsnedkeren laves fra bunden af rene, gode råvarer.

Bagersvendene hos Brødsnedkeren står i bageriet til op ad eftermiddagen, hvilket er lidt usædvanligt. I mange bagerier foregår produktionen kun i nattetimerne. Det betyder blandt andet, at der kommer nybagte brød på hylderne hos i bageriet gennem hele dagen hos Brødsnedkeren.

Line Stokbæk og bagermester Thomas Jørgensen

Det nye bageri åbner i Bjergegade 26. august og bliver et supplement til Brødsnedkerens øvrige forretninger.

Adresse: Brødsnedkeren
Bjergegade 11A – 3000 Helsingør
Tlf. 25447450
www.brodsnedkeren.dk

Åbningstider
Mandag – fredag kl. 07:30-18:00
Lørdag kl. 07:00-17:00

I samarbejde med Brødsnedkeren