Mad og vin Sponsoreret indhold

”Little Italy” på Strandvejen i Espergærde

Da Café Divino åbnede for præcis 25 år siden – 21. maj 1994, var der is og kaffe på menukortet. I dag er menukortet betragteligt større, og fyldt med både varme og kolde, italienske specialiteter. Nogle af de største jazznavne herhjemme kigger jævnligt forbi, og underholder med små, intime livekoncerter. Og så er Divina – Pizza & Birra kommet til, ligesom isbaren Artistico.

Kig over baren i Café Divino

De tre steder danner tilsammen et lille stykke ”ægte” Italien, på et hyggeligt hjørne på Strandvejen – lige ned til Espergærde Havn.
De seneste to skud på stammen: Divina – Pizza & Birra og Artistico drives af Massimo Gibbiani og Ricardo Sciacca, og brødrene Nikolaj og Jacopo Cerchiaro, som er sønner af indehaverne Jane og Franco Cerchiaro.

Indehaverne af Jazz Café Divino Franco og Jane Cerchiaro

”Hos Divina – Pizza & Birra og Artistico er menukortene enkle – her kan du få pizza og du kan få is. Fælles for vores tre steder gælder det, at det skal være en god oplevelse at besøge os. Vi serverer kvalitet for vores gæster, i hyggelige og imødekommende omgivelser”, fortæller Franco Cerchiaro.

Brødrene, råvarerne og isen

Storebror Nikolaj Cerchiaro står for produktionen af den hjemmelavede is til Artistico, med hjælp fra lillebror Jacopo og mor Jane Cerchiaro. Nikolaj Cerchiaro er oplært af en italiensk ismester efter italienske traditioner.
Isen er baseret på økologisk mælk og frugtpure fra modne, italienske frugter, der er plukket når de smager helt rigtigt.

Brødrene Jacopo og Nikolaj Cerchiaro i isbaren Artistico

”Vi benytter kun de bedste råvarer i vores is. Tilsætningsstoffer er bandlyst. Hvorfor skulle vi vælge dårligere alternativer? De rene råvarer skåner miljøet og gavner vores sundhed, og så er smagen også langt bedre”, konstaterer Nikolaj Cerchiaro.

Hjemmelavet chokoladeis klar til servering

Klassiske varianter som vanilje, jordbær og chokolade findes altid blandt udvalget af is, resten udskiftes løbende efter brødrenes kreativitet og inspiration. Den lettere, vandbaserede sorbet kan man også finde på kortet. Og så kan man i øvrigt bestille islagkager til fødselsdage, konfirmationer og andre festlige anledninger.

Den sicilianske kok og pizzaerne

I forlængelse af Artistico finder man Divina Pizza & Birra. Her nyder man sin pizza ved et af de massive plankeborde, med udsigt til en stor italiensk stenovn, hvor de rygende varme pizzaer serveres fra.

Ricardo Sciacca og Massimo Gibbiani, de to daglige ledere af Divina Pizza & Birra

”Vores pizzaer laves efter sicilianske traditioner. Bundene er lækre og sprøde – ikke helt tykke som i Napoli, og ikke helt tynde som i Rom. Vi har 30 forskellige varianter og vi udvikler løbende menukortet. Du finder aldrig peperoni, ananas eller kødsovs på nogen af dem”, konstaterer pizzakokken Ricardo Sciacca.

Ricardo Sciacca sætter en ære i, at servere pizzaer som er tilberedt efter de syditalienske traditioner. Ligesom pizzaen, har han selv sine rødder i det sydlige Italien.

Pizze og Birra hos Divina Pizza & Birra

”Der er naturligvis traditionelle pizzaer på menukortet. Margheritaen er et must, men der findes også pizze bianche (hvide pizzaer) og vores helt egne varianter”, fortæller Ricardo Sciacca.

Der er ikke sparet på råvarerne, som hovedsageligt består af italienske specialiteter og gode danske, økologiske produkter.

Artistico og Divina – Pizza & Birra ser frem til at byde dig velkommen på adresserne her:

I anledning af sæsonafslutningen for koncerter på Jazz Café Divino, inviteres alle til et 10 minutters flammekastershow med musik. Det foregår på stranden i Espergærde den 23/5 ca. 22.30.

Artistico
Strandvejen 159 – 3060 Espergærde
Telefon: +45 49 13 61 77
https://www.cafedivino.dk/om-os/artistico.aspx

Divina – Pizza & Birra
Strandvejen 159 – 3060 Espergærde
Telefon: +45 49 13 61 77
https://www.cafedivino.dk/italiensk-pizza.aspx

I samarbejde med Café Divino