Mad & Drikke

Lækre tyske Prezels

Juletidens søde fristelser og bagværk lurer endnu her et stykke ind i januar. Derfor har vi fundet et lidt sundere alternativ frem, som er næsten ligeså godt. Smager fantastsik med en godt lag smør, og kan endda peppes op med lidt ost, skinke og grøn salat. 

Prezels / 10-12 stk. 

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 650 gram hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 60 gram smeltet smør
  • 60 gram natron

Sådan gør du

1: Opløs gæren i vandet i en røreskål.

2: Bland mel, salt og sukker med gærblandingen.

3: Tilsæt den smeltede smør.

4: Ælt dejen på røremaskine ved medium hastighed eller ved håndkraft. Når dejen er blank og slipper skålens sider, lader du den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – ca. 1 time.

5: Når dejen er hævet deler du den op i 10-12 lige store stykker.

6: Rul hvert stykke dej ud til en lang ”pølse”. Midten skal være en anelse tykkere end enderne. Sno hvert dejstykke til en klassisk kringle.

7: Læg dine pretzels på en bageplade med bagepapir, og skær et snit i pretzelen på det tykkeste stykke foroven med en skarp kniv.

8: Kog 2,5 liter vand i en gryde. Skru ned for varmen når vandet koger og tilsæt 65 gram natron. Lad vandet vandet med natron koge lige så stille.

9: Brug en hulske og sænk en pretzel ad gangen ned i det kogende vand. Lad dem koge i vandet i cirka 30 sekunder. Tag dem herefter op igen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

10: Pensl pretzelerne med æg og drys groft salt henover.

11: Bages de i ovnen i 12-14 minutter ved 205 graders varmluft.

12: Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Enjoy! x