Mad & Drikke Sponsoreret indhold

Efterårets menukort på Restaurant KAJ

Den ny-istandsatte Restaurant KAJ åbnede 8. april i år på Helsingørs Nordhavn i Kronborg Havbads gamle lokaler, i samme bygning som Helsingør Sejlklub holder til.

”Vi har nok en af byens mest unikke udsigter – fra vores overdækkede terrasse er der et fantastisk kig over skibene i havnen og Øresund. Vi synes det supplerer vores gode gastronomiske oplevelser rigtig godt”, fortæller køkkenchef Thomas Kragelund.

Restaurant KAJ på Helsingør Nordhavn

På Restaurant KAJs menukort finder man enkelte klassikere året rundt. Resten af retterne udskiftes jævnligt, og følger årstidens udbud af råvarer. Alt er tilberedt fra bunden og serveres til rimelige priser.

Om Thomas Kragelund

Køkkenchef Thomas Kragelund startede sin karriere på franskinspirerede restauranter. Her blev han oplært i den gamle grundskole indenfor madlavning, som i grove træk går ud på at alt tilbederedes fra bunden. For at tilegne sig det franske køkkens finesser drog køkkenchefen efterfølgende et år til Frankrig.

”I det franske køkken er smagen i fokus. Hver mundfuld skal føles som en lille eksplosion af lykke. Det er i høj grad en faglig filosofi jeg har taget til mig,” fortæller Thomas Kragelund.

Restaurant KAJ’s køkkenchef Thomas Kragelund

Siden har Thomas Kragelund har blandt andet været med til at starte københavner-restauranten ”Bistro Boheme” op og ”Address” i Tuborg Havn, og nu drysser han altså sit tryllestøv ud over Restaurant KAJ i Helsingør.”

Oktober og november menuen

Der er forskel på frokost og aftenmenu-kortet på Restaurant KAJ.

På aftenkortet som er udpræget franskinspireret, kommer køkkenchefens baggrund rigtig til udtryk. Der er en god blanding af retter fra det finere franske køkken, som hummer bisque og ballotine med svampe duxelles, rustik husmands kost som ribeye steak og rørt tartar, og et spændende udvalg af snacks. Se hele menukortet her.

Restaurant KAJ’s ribeye steak med fritter

Frokosten på restaurant KAJ er en blanding af klassiske danske retter som smørrebrød og stjerneskud på menuen, og selvfølgelig en god burger med chilimayo og fritter. Men her findes også franske fristelser som Moules Mariniéres og Østers. Se hele menukortet her.

”Min faglige stolthed ligger i høj grad i at levere en god madoplevelse for vores gæster gennem et godt håndværk. Når jeg sammensætter menukortet er det med fokus på at der skal være noget for enhver smag og årstiden bedste råvarer, og så er det altid med udgangspunkt i min egen smag – jeg serverer ikke noget jeg ikke selv ville vælge,” fortæller køkkenchefen.


Adresse: Restaurant Kaj

Strandpromenaden 6 – 3000 Helsingør
(+45) 4920 2045
Hjemmeside: kaj.dk

Åbningstider / alle dage – året rundt

Frokost 12.00 – 16.00
Aften 18.00 – 21.30

 

I samarbejde med Restaurant KAJ