Livsstil Sponsoreret indhold

Test af elcykler til hverdagsbrug og leg i skoven

Cykelaktive Lone Schmidt og Nicholas Von Rosen har været ude og teste elcykler.

Elcykler har længe været kæmpestort i vores nabolande Tyskland, Schweitz og Østrig, og der findes efterhånden elcykler til ethvert formål. Lidt langsommere går det herhjemme – med at få øjnene op for elcyklernes mange fordele.

Læs om Lone Schmidt- og Nicholas Von Rosens oplevelser på elcykel her:

Lone Schmidt på citybike

Lone Schmidt bor i Hornbæk og arbejder i Helsingør. Lone Schmidt har cyklet til Paris to gange, både med Team Rynkeby og Cykling Hornbæk, med hjælperytterne til Oslo og er i øvrigt vant til at cykle på racercykel og mountainbike i det daglige. Men turen til og fra arbejde tager Lone Schmidt i bil.
Lone Schmidt testede en citybike-elcykel af mærket Rock Machine eMac, med en Shimano Steps 6000 motor, som primært bruges til cykler til hverdagsbrug.

Lone Schmidt på vej ud på en Rock Machine eMac, citybike med el

Hvordan var det at køre på elcykel?

”Det var en FED oplevelse. Fed, fed, fed. På 22-23 minutter kørte jeg fra Helsingør til Hornbæk, fik frisk luft og vind i håret, helt uden at være gennemblødt af sved ved ankomsten.”

Kunne du finde på at købe din egen elcykel?

”Ja, absolut. Overvejer at købe en til foråret. Det er et glimrende alternativ til bilen. Man behøver ikke at tænke på om der er modvind, og man kan selv vælge om man vil have pulsen op.”

Hvad ville du bruge den til?

”Jeg ville bruge den til at cykle frem og tilbage fra job. Turen tager mig ikke mange minutter mere end i bil, og jeg kan køre afsted i mit arbejdstøj.”

Hvad er din oplevelse af den specifikke model du testede?

”En god cykel til prisen. Den kører op til 120 km på en opladning, og der er god siddekomfort. Jeg kørte også ad grusveje, det kunne den sagtens klare. Det var lidt som at have en hånd i ryggen hele vejen.”

Nicholas Von Rosen på mountainbike

Nicholas Von Rosen som til daglig arbejder som tilbudschef i et vognmandsfirma, er erfaren cyklist. Det er særligt vildere leg i skoven han dyrker i sin fritid, hvor han både cykler mountainbike (MTB) på spor og off-road, enduro og downhill. Nicholas Von Rosen testede en el-mountainbike af mærket Rock Machine, blizz e70-27+, med ekstra brede dæk og aluminiumsstel. Han kørte en tur på 12-14 km, ad det blå spor i Teglstrup Hegn på cyklen.

Nicholas Von Rosen tilbage fra cykeltur i Teglstrup Hegn

Nicholas Von Rosen efter vild leg på elcykel

Hvad er dine erfaringer med elcykler?

”Jeg har ingen erfaring med elcykler, det er første gang jeg prøver det.”

Hvordan var det så?

”Det var skide sjovt! Over al forventning! Det eneste men er nok, at motoren på denne model ikke helt følger med i mit tempo – hvis man skal sige noget. Den måtte gerne hjælpe til, også når man kører rigtig stærkt”.

Hvordan var oplevelsen forskellig fra at køre almindelig mountainbike?

”Du kommer meget hurtigere frem. Du skal selv arbejde, men det bliver slet ikke tungt på samme måde som på en cykel uden motor. Alle kan være med på en elcykel”

Du sagde at motoren slog fra ved høj fart – kunne du så cykle på den, som på en almindelig mountainbike i høj fart?

”Nej, den er lidt for tung til vild leg i høj fart. Det er også en hardtail, det vil sige at cyklen ikke giver sig bagtil. Med fuld turbo på, skal man passe lidt på særligt ned af bakke, hvor den ikke er ligeså fleksibel som en full-suspension cykel”.

Er det noget du skal prøve igen?

”Haha, ja! Jeg skal da have en til samlingen – nok en med en med en lidt kraftigere motor, og så ned og ture rundt i alperne, hvor der rigtig er stejlt”.

Har du lyst prøve en tur på elcykel, så kig forbi her:

Rex Cykler i Helsingør:
Klostermosevej 123 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4579 4999
helsingor@rexcykler.dk

Rex Cykler i Helsinge:

Bymosevej 9-11
3200 Helsinge
helsinge@rexcykler.dk
Tlf: +4548794999

Åbningstider, begge butikker:

Mandag til torsdag:  09.30 – 17.30
Fredag:    09.30 – 18.00
Lørdag:    09.00 – 14.00
Søndag:   Lukket

 

I samarbejde med Rex Cykler