Livsstil Sponsoreret indhold

Sejl over sundet med Sundbusserne hver halve time

I juli i år kom Sundbussen Jeppe hjem efter en årrække, hvor Pernille havde været alene på ruten mellem Helsingør og Helsingborg.

”Jeppe er kommet hjem til Helsingør hvor han hører til, sammen med Pernille. Jeppe og Pernille sejler nu med kun med en halv times mellemrum” fortæller Hans Froholdt, medejer af Sundbusserne.

Sundbusserne har været en del af bybilledet i Helsingør i 60 år. Rigtig mange mennesker har benyttet sig af søfartsvejen mellem Helsingør og Helsingborg gennem tiden.
I dag sejler Sundbusserne stadig masser af mennesker frem og tilbage over sundet hver eneste dag.

”Da mine daværende partnere og jeg overtog Sundbusserne for 12 år siden, gik det op for os, at vi ikke havde eneret over dem. Sundbusserne er en del af bybilledet, de tilhører sundbyernes befolkning på samme måde som Kronborg og Holger Danske”, fortæller Hans Froholdt.

Stemningsbillede fra en aftensejlads med Sundbusserne, på dækket


Ved overtagelsen trængte selskabet hårdt til nye kræfter. Udviklingen af Sundbusserne havde stået stille et stykke tid. Med en grundig modernisering af skibet Pernille – og en ændring af den drukkultur der var opstået ombord – arbejdede de med ført hånd rederiet tilbage til de originale værdier. Det skulle være en god oplevelse for alle at sejle med Sundbusserne.

De fleste af Sundbussernes gæster er da også super glade for udviklingen, selvom det har krævet nogle kampe undervejs at få Sundbusserne tilbage til det de var.

Hans Froholdt foran Sundbussen Jeppe

”Noget af det første jeg gjorde var at forbyde rygning indendørs. Havde der stadig været gabestokke, havde jeg nok være smækket op et par gange for det. Siden 2017 har rygning kun været tilladt på dækket. En nødvendig beslutning for at ændre på den kultur der var opstået”, fortæller Hans Froholdt.

I dag rejser alle typer med Sundbusserne, familier med børn, unge som gamle. Nogle benytter Sundbusserne som transportfartøjer, andre spenderer en hel aften ombord i forbindelse med et af Sundbussernes mange hyggelige arrangementer.

Sundbusserne sejler fra centrum i Helsingør til centrum i Helsingborg og retur. En overfart tager cirka 20 minutter, med afgang hver halve og hele time fra begge sundbyer.

En billet koster fra 30 kroner.

Mandskabet ombord på Sundbusserne ser frem til at byde dig velkommen.

Sundbusserne Danmark
Færgevej 24 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 5373 7010
Sundbusserne.dk