Livsstil Sponsoreret indhold

Japansk livsstilsbutik og te-ceremoni i Helsinge

Jeanett Corell er en ildsjæl, der brænder for japansk kultur og design. I mange år har hun været involveret i blandt andet den årlige Sakura Festival i København, haft en planteskole og et anlægsgartneri med speciale i japanske haver. I morgen åbner hun sin japanske livsstilsbutik i Kagerup.

”Navnet på min nye livstilsbutik er Dejavue. Det er et drømmeprojekt, som jeg har fået mulighed for at realisere her i disse fantastiske omgivelser. Jeg udvælger og importerer selv alle varerne til butikken fra Japan”, fortæller indehaver Jeanett Corell.

Sortimentet hos Dejavue

Hos Dejavue finder man det bedste fra Japan; Kimonoer i ren silke. Tatami sandaler. Japansk kvalitets-te og service. Tasker, toiletpunge og tørklæder. Og japanske planter og bambushegn til haven.

Et fint hjørne i den Japanske livsstilsbutik Dejavue

Tekstil detaljer på de japanske silkekimonoer

”Jeg er meget fascineret af ritualerne omkring kimonoen. Det er en videnskab at iklæde sig alle lagene i kimonoen, og at binde den rigtigt. Og tekstilerne er helt fantastiske. De kommer i de smukkeste farver og de fineste mønstre”, fortæller Jeanett Corell.

Japansk design kan på visse områder sammenlignes med danske designtraditioner. I begge lande er vi meget detaljebeviste. Enkle, lige linjer og kvalitetsmaterialer appellerer til os. Det mener Jeanett Corell er årsagen til, at japanske varer er blevet så populære på det danske marked.

Japansk service til te-ceremoni hos Dejavue

Japanske bambus-fuglehuse til haven

”Jeg forventer faktisk at møde alle typer her i butikken – fra folk som interesserer sig for kampsport, folk med familierelationer eller arbejdsrelationer i Japan, folk som har været udstationeret i landet, og folk som bare har helt almindelig interessere for sproget og den fantastiske japanske kultur”, fortæller Jeanett Corell.

Traditionelle japanske ceremonier

Butikken i Kagerup kommer også til at fungere som ramme for forskellige japanske arrangementer.

Traditionelle te-ceremonier på japanske måtter er blandt dem, der kommer til at køre fast på programmet hos Dejavue. Ligesom der regelmæssigt vil være ferniseringer med den lokale kunstner Johnny Fevre, som også har dekoreret væggene i butikken med sin dansk/japansk inspirerede billeder.

Klokkespil til altanen eller terrassen

Man kan holde sig opdateret på butikkens hjemmeside, hvor alle arrangementer offentliggøres løbende.

Til åbningen af Dejavue 13. april, kigger Frederiksværks Jiu-jitsu klub forbi og fremfører japanske fægteritualer.

Dejavue byder alle velkomne til at kigge forbi til et glas og lidt godt til ganen på åbningsdagen, og fremover til arrangementer og besøg i butikken.

Adresse: Dejavue
Kagerup Byvej 2 – 3200 Helsinge
Tlf. (+45) 2246 6767
dejavue.dk

I samarbejde med Dejavue