Livsstil Sponsoreret indhold

Helsingør Bilhus om fremtidens bilmarked

På Folkemødet i sidste uge, kunne man se dybt ind i teknologien i fremtidens bil. Her stod en oversavet Nissan Leaf til fuld skue for de besøgende på Nissan Danmarks og Helsingør Bilhus stand.

Oversavet Nissan Leaf på Folkomødet på Borholm

”Der er ingen tvivl om, at elbiler er fremtiden. Spørgsmålet er blot, hvornår de vinder frem på det danske marked. I vores naboland Norge er over halvdelen af de biler der sælges i dag elbiler”, fortæller Alen Sumar.

Et marked i rivende udvikling

Alen Sumar er brandmanager hos Nissan i Helsingør Bilhus. Han kender teknologien i Nissans biler helt ned i detaljerne, og oplever store forandringer på markedet.

”På verdensplan tager udviklingen virkelig fart lige nu. Spørgsmålet er, hvornår vi er modne til ændringerne herhjemme. Den seneste regering stilede efter et stop for salg af diesel og benzinbiler i 2030. Nu må vi se om det bliver fremskyndet med den nye regering – eller hvad der kommer til at ske”, siger Alen Sumar.

Brandmanager Alen Sumar fortæller om teknologien i elbilen

En af forudsætningerne for, at modne bilisterne til elbilmarkedet er, at der bliver sat flere lade-standere op i hele landet, mener han.
Alt tyder altså på, at vi indenfor nærmeste fremtid vil opleve en revolution på bilmarkedet.

Det klimarigtige valg

”De fleste bilister ser positivt på udviklingen. De ved godt, at elbiler er det klimarigtige valg. Teknologien udvikles og finjusteres hele tiden, og CO2-udledningen fra elbiler er da også minimal i forhold til brændstofdrevne køretøjer” fortæller Alen Sumar.

Opladning af elbilen Nissan Leaf igang

Jo større motoren er på en benzin- eller dieselbil, jo mere forurener den. Denne problematik findes ikke på elbilmarkedet, uanset bilens størrelse, hvor forureningen primært foregår i forbindelse med produktionen, uddyber brandmanageren.

Opladning af elbiler

”Det der kan puste lidt til frygten for at tage skridtet benzin eller dieselbil til elbil er, om man kan få ladet bilen op på farten. Heldigvis begynder vi, at se flere og flere lade-standere i landskabet og i byerne”, siger Alen Sumar.

Ladestander til Nissan Leaf

Den seneste version af Nissan Leaf, kører helt op til 400 km på et fuldt opladet batteri. Når man køber en elbil, får man også en lade-stander til privatbrug med i købet. Og de fleste tankstationer har efterhånden hurtigladere stående.

”Vi kørte selv i en af vores elbiler til Folkemødet tur/retur til Bornholm, over Sverige og med færgen fra Ystad. Vi opladede bilen over natten inden vi tog retur til Helsingør. En Nissan Leaf har en gennemsnitlig rækkevidde på 228 kilometer per opladet batteri, og det gik da også rigtig fint”, afslutter Alen Sumar.

Gratis prøvekørsel af Nissan Leaf

Kontakt Helsingør Bilhus for en gratis prøvekørsel af en Nissan Leaf, eller kig forbi til en grundig introduktion her:

Helsingør Bilhus 
H. C. Ørsteds Vej 10 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4925 2760
helsingorbilhus.dk

 

 

 

 

I samarbejde med Helsingør Bilhus