Livsstil Sponsoreret indhold

Har du været ude og “tura” med Sundbusserne?

Sundbusserne har været en del af bybilledet i Helsingør i 60 år. Rigtig mange mennesker har benyttet sig af søfartsvejen mellem Helsingør og Helsingborg gennem tiden. Færgerne er i dag et ikon for Helsingør, lidt ligesom Kronborg og Holger Danske er det.

I dag sejler Sundbusserne stadig masser af mennesker frem og tilbage over sundet hver eneste dag. Nogle benytter Sundbusserne som transportfartøjer, andre spenderer en hel aften ombord i forbindelse med et af Sundbussernes mange hyggelige arrangementer. På Sundbusserne kalder de det sidste for ”at tura”.

“Smørrebrød og en Wiibroe-øl, tak”. Foto: JMA / Forbyen

Lækker smørrebrøds frokost med det hele, og til en god pris. Foto: JMA / Forbyen

At ”tura” er et svensk begreb – men helt sikkert noget vi sagtens kunne lære af her i Danmark. Det betyder simpelthen at man går ombord på skibet, bliver måske 2-3 ture over Øresund, nyder en øl, et glas vin eller en kop kaffe og lidt mad ombord, før man går en tur i land ”på den anden side”. Og slutter dagen på skibet til lidt live musik, fortæller Hans Froholdt, indehaver af Sundbusserne.

Det koster ikke mere end en returbillet at tura. Man kan faktisk blive siddende ombord så længe man vil for den nette pris af 69 danske kroner.

Bliver man sulten undervejs kan man finde helt udmærket mad til rimelige priser ombord i restauranten. En rejemad og en øl er en klassiker, men man kan også få pølser og smørrebrød i restauranten.

På dækket over restauranten er der ofte pakket med mennesker. Særligt i weekender kan det faktisk være svært at få plads, hvis ikke man har booket bord – ligesom på dage med særarrangementer som julefrokoster og banko.

Livemusik og god stemning på Sundbusserne. Foto: JMA / Forbyen

Der er både plads til hyggesnak og dans til livemusikken ombord på Sundbusserne. Foto: JMA / Forbyen

Udover dem der turar på Sundbusserne, er der selvfølgelig også mange pendlere som rejser frem og tilbage mellem de to sundbyer Helsingør og Helsingborg. Dog ser de et overtal af svenskere på Sundbusserne, hvilket undrer Hans Froholdt:

Helsingborg har et rigt udbud af forretninger og restaurationer, og ligger lige på den anden side af sundet – kun 2 km fra Helsingør. Og så er en returbillet billigere end en enkeltbillet til København, siger Hans Froholdt.

I forhold til Helsingør kan man næsten kalde Helsingborg for en storby, med et indbyggertal som er tre gange højere.

I Helsingborg er der et leben, som vi ikke rigtigt ser her på samme måde. Og en svensk krone med en kurs som må siges, at være særdeles fordelagtig for os danskere, afslutter Hans Froholdt.

Sundbusserne sejler fra centrum i Helsingør til centrum i Helsingborg og retur. Du er velkommen hvad end du vil en tur til Helsingborg, eller har lyst til at blive hængende til et af de dejlige arrangementer ombord.

Udsigt til Kronborg og åbent hav fra dækket på Sundbusserne. Foto: JMA / Forbyen

Tilbage på land i Helsingør Centrum, lige ved siden af Helsingør Station. Foto: JMA / Forbyen

Se Sundbussernes fulde arrangements kalender her.

En overfart tager cirka 20 minutter fra centrum til centrum i begge sundbyer. Se afgangskalenderen her.

Sundbusserne Danmark
Færgevej 24 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 5373 7010
sundbusserne.dk

 

I samarbejde med Sundbusserne