Livsstil Sponsoreret indhold

Guide til børnenes efterårsferie

En af de rigtig gode ting ved at holde efterårsferie herhjemme er, at ferien er spækket med aktiviteter. Tag familien eller vennerne under armen og bliv nogle skønne oplevelser rigere i hinandens selskab. Her er nogle bud på hvad i kan lave i efterårsferien 12.-20 oktober:

Få jord under neglene og en bid af historien på Flynderupgård og Helsingør Bymuseum

Besøg Flynderupgård i efterårsferien hvor hele familien kan høste kartofler og få jord under neglene. I kan også prøve at presse den lækreste æblemost af jeres egne æbler fra haven, lave kastanjedyr, roelygter, kværne mel, stege pandekager over grill, købe nyrøgede sild og andre hjemmelavede syltevarer, og smage på mad som i gamle dage i erindringskøkkenet Spisestuen. Besøg også Helsingør Bymuseum og se den nye udstilling med det 31 meter lange broderede ”Helsingørtapetet”.

Adresse: Flynderupgård
Agnetevej 9 – 3060 Espergærde.
Tlf. (+45) 4928 1900
Se mere her: museernehelsingor.dk/flynderupgaard

Adresse: Helsingør Bymuseum
Sct. Anna Gade 36 – 3000 Helsingør.
Tlf. (+45) 4928 1800
Se mere her: museernehelsingor.dk/Helsingorbymuseum

Sidste chance for at nå NEXT LEVEL på Teknisk Museum

Efterårsferien er sidste chance for at opleve særudstillingen NEXT LEVEL, som skildrer computerspillenes udvikling gennem mere end 50 år. Prøv kræfter med Pac-Man, Space Invaders og 18 andre forskellige konsol-, arkade- og computerspil. I anledning af ferien går jagten ind på den højeste score, fede 1. pladser og mange andre seje achievements, som kan samles og tages med hjem til evig håneret. Prøv også at programmere computere, tag med på rundvisning og få en tur i minitoget Parkbanen.

Adresse: Teknisk Museum
Fabriksvej 25 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4922 2611
Se mere her: tekniskmuseum.dk/det-sker

Funk cast og fællesspisning i Kulturværftet og Toldkammeret

Kom til ekstra show på Let’s groove i Kulturværftet, en verdenspremiere på et helt nyt format: en live ”funk-cast”, hvor Henrik Milling, Nicolai Molbech og Jan Glæsels 15-mand store orkester, fortæller og spiller historien om Earth, Wind & Fire. Deltag også i Meet the Locals fællesspisning mandag til fredag i Toldkammeret, hvor du også kan prøve kræfter med at tegne croquis, spille bordtennis og brætspil, deltage i familie quiz, stenciltryk og meditation.

Adresse: Kulturværftet
Allegade 2 – 3000 Helsingør
Se mere her: www.kuto.dk/efteraar

Adresse: Toldkammeret
Havnepladsen 1 – 3000 Helsingør
Se mere her: www.kuto.dk/efteraar

Det kribler og krabler i Helsingør Bycenter

I børnenes efterårsferie kan du besøge reptiludstillingen på 1. sal i Helsingør Bycenter. Dygtige dyrepassere fortæller spændende historier om alle de dyr de har med. Hvis du tør kan du komme helt tæt på fugleedderkopper, kæmpesnegle, kamæleoner og slanger, og måske kan du også få lov til at røre ved nogle af dyrene. Få også fingrene i Helsingør Bycenters efterårsferie-billet, som indløser gaver fra forskellige butikker og kan bruges som adgangsbillet til Øresundsakvariet for børn op til 11 år.

Adresse: Helsingør Bycenter
Stürups Plads 4 – 3000 Helsingør
Se mere her: helsingorbycenter.dk
facebook: facebook.com/helsingorbycenter

Kongens forbandelse på Kronborg

Tag børnene med på en rejse tilbage til renæssancen i efterårsferien på Kronborg Slot. Her kan I møde selveste kongen og dronningen, den skotske ambassadør, Jomfru Karen, hofnarren og adelsdamen Ingeborg – eller måske heksen Ingeborg? Gennem disse farverige figurer bliver man en del af Kronborgs historie og de dramatiske begivenheder, der udspiller sig ved Kong James og Dronning Annas bryllup.

Adresse: KRONBORG SLOT
Kronborg 2 C – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4921 3078
Se mere her: kongeligeslotte.dk/kronborg