Livsstil Sponsoreret indhold

Guide: Skønne sommeroplevelser i Nordsjælland

Sommeren er fantastisk i år, så det er bare om at komme ud og nyde den. Tag familien eller vennerne under armen og bliv nogle skønne oplevelser rigere. Her er nogle bud på hvad i kan lave:

Hamlet tilbage på Kronborg

Mød Prins Hamlet og Co midt i dramaet dagligt kl. 10-17 Fra juni til august flytter Hamlet, hans familie, venner og fjender ind på Kronborg Slot og han er klar til at invitere Kronborgs gæster ind i sin dramatiske verden af ambitioner, kærlighed, hævntørst og vanvid.
Da Shakespeare besluttede at placere Hamlet, Prins af Danmark, på Kronborg Slot, vidste han næppe, at denne fantastiske fortælling om hævn, lyst og intriger over 400 år senere, til glæde for tusindvis af gæster fra hele verden, ville blive opført inden for slottets tykke mure. Men én ting Shakespeare vidste med sikkerhed var, at Kronborg Slot ville skabe en dramatisk og spændende kulisse for Prins Hamlet og hans dysfunktionelle familie og venner … eller er de fjender?
For fjerde år i træk er Kronborg Slot stolt af at præsentere Hamlet Live, som er en dramatisk fortolkning af det berømte teaterstykke, hvor skuespillerne udfører scener rundt omkring på slottet i en lineær oplevelse, så gæsterne kan følge historien frem til dens tragiske afslutning. Der hvor Hamlet Live adskiller sig fra mange andre versioner af Shakespeares værker, er i samspillet mellem karaktererne og publikum. Gæster kan tage et spil skak med kong Claudius eller diskutere, hvordan man helbreder vanvid med dronning Gertrude, lære at bukke for de kongelige af Yorrick eller lege dåseskjul med Ophelia.
Kronborg Slot
Kronborg 2 C
3000 Helsingør Tlf.
(+45) 4921 3078
kongeligeslotte.dk

Oplev Nordkysten med veterantoget – tag badetøjet med

Tag hele familien med på en herlig togtur med Nordsjællands Veterantog. Vi kører på hele nordkysten, så du har mulighed for at opleve både skov og strand fra de smukt renoverede togvogne. Vi kører dobbelt-tur søndage fra 30. juni til 28. juli mellem Græsted og Grønnehave med flere stop undervejs. På Græsted Station er der fri adgang til station og vognhal. Eller hvad med en torsdags-aftentur fra Græsted-Hornbæk hvor solnedgangen bedst nydes med en is i hånden. Find yderligere information om Veterantogets ture, køreplaner, tider og priser på Veterantogets hjemmeside her:

Nordsjællands Veterantog
Græsted Stationsvej 84
3230 Græsted
Tlf. (+45) 48 70 89 35
Hjemmeside: http://veterantoget.dk

Øresundsakvariet har våde eventyr hele sommeren!

Du kan nemlig springe i Øresund med snorkeludstyr, dyppe hænderne i havnebassinet og fange krabber – eller trække vod på stranden, fange rejer og lære om din fangst.Fortrækker du lidt mindre våde oplevelser, så tag med på bådsafari og nyd de legesyge marsvin eller saml vilde urter på stranden og tilbered din egen vilde salat.Der er mange oplevelser både over og under vandoverfladen med Øresundsakvariet i sommerferien. Hold dig opdateret om Øresundsakvariets aktiviteter på Øresundsakvariets hjemmeside og på Øresundsakvariets facebook side.

Øresundsakvariet
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør
Tlf. +45 3532 1970
Hjemmeside: oresundsakvariet.ku.dk

Se udsigten fra trækronerne i Havreholm Klatrepark Til-Tops

Havreholm Klatrepark Til-Tops i Hornbæk har fire klatrebaner i forskellige sværhedsgrader. Anlægget består af 52 platforme og forhindringer, som er spændt op mellem skovens træer. Banernes højde varierer, så der er mulighed for at mærke suset i lige den højde du selv ønsker. Sikkerheden er i top på klatrebanerne, og alle bliver instrueret grundigt før de slippes løs i klatreparken.

Havreholm Klatrepark Til-Tops
Klosterrisvej 4, Havreholm
3100 Hornbæk
Tlf. 2117 3743
Hjemmeside; havreholmklatrebane.dk

Fang aftensmaden med hjem

Er der noget skønnere end at tilbringe en dag i ro og mag med en fiskestang i hånden. En ekstra bonus er at chancerne for at fange aftensmaden er stor, i al fald, hvis man allierer sig med Elida Fishing fra Helsingør. Elida Fishing består i dag af 4 skibe med en kapacitet til 150 lystfiskere / passagerer på en gang. De er et team af dygtige skippere såvel som bedstemænd  som høkere. De har stor erfaring i såvel lystfiskeri som udflugter . De har årligt cirka 30.000 lystfiskere med ud på Øresund samt andre planlagte ture. Alle skibene og deres besætning opfylder de krav som stilles til sejlads med lystfiskere / passagerer. Der er hyggelig salon med kiosk udsalg af grej samt anden forplejning, der er endvidere også mulighed for leje af grej. Der forefindes toilet ombord på alle skibene og på Antares og Havstrygeren er der også badefaciliteter.

Elida Fishing/Fishing.dk 
Pladsbestilling & information
Tlf. 2032 0724
Hjemmeside: www,fishing.dk

Sommerferie blandt måner, stjerner og raketter 

Mal dit eget flotte månebillede med brug af sølvpapir, lav en højt flyvende papir-raket, lær om planeternes baner ved hjælp af robotter og udforsk stjerner og planeter i værkstedets computerhjørne. Du kan også gå på opdagelse i udstillingen RUMMET TUR-RETUR, hvor den Soyuz TMA – 18M rumkapsel, der sendte Andreas Mogensen ud i rummet, er omdrejningspunktet. Lørdag den 20. juli markerer museet, at det i år er 50 år siden de første mennesker landede på Månen. Udover sommerferieværkstedet vil der på dagen være ekstra rum-aktiviteter for hele familien. Smag blandt andet på frysetørret mad, lær om livet i rummet eller oplev det 7×7 meter store månetæppe, og prøv om du kan lande der, hvor landingsfartøjet Eagle satte benene ned den 20. juli 1969. Husk også at museets særudstilling NEXT LEVEL om computerspil kan opleves hele sommeren. Her kan du spille mere end 25 gamle konsol og computerspil helt gratis. Prøv blandt andet Pac-Man, Pong, Donkey Kong, eller spil mod hinanden i Mario Kart.

Danmarks Tekniske Museum
Fabriksvej 25
3000 Helsingør
Tlf: 4922 2611
Mail: info@tekniskmuseum.dk