Livsstil Sponsoreret indhold

Folketingskandidat Henrik Møller (A): En stemme for et samlet Nordsjælland

”Danmark skal gå forrest og vise vejen hvad angår klima. Vi skal ikke have ulige, amerikanske tilstande i det danske sundhedsvæsen. Og vi skal have alle unge med, når det gælder uddannelse”.

Ordene er Henrik Møllers, folketingskandidat for Socialdemokratiet (A) og viceborgmester i Helsingør Kommune. Vi har bedt ham om at fremhæve tre af de områder, som han vil kæmpe for at gennemføre, hvis han bliver valgt ind. Og han uddyber:

”Vi skal først og fremmest tage klimaudfordringen alvorligt”, fastslår Henrik Møller.

Så du er ikke en af dem der mener, at klimaet er en parameter, vi ikke kan skrue på?

Jeg mener bestemt, at vi mennesker er med til at sætte vores aftryk på klimaet. Det er det alle klimaeksperter fortæller os, hvorfor skal vi ikke lytte til dem? Får vi ikke løst problemerne her, blegner alle andre spørgsmål, uddyber henrik Møller.
På nationalt plan skal vi tage vores førerposition tilbage hvad angår grøn omstilling. Vi skal ikke bare læne os tilbage og se, hvilke initiativer andre lande tager – vi skal vise vejen!

Hvad er løsningen – hvordan omstiller vi os?

Vi kan starte lokalt. Den kollektive transport er et af de områder, hvor vi virkelig kan sætte ind på den grønne omstilling. Se bare på de batteridrevne færger i Helsingør, det er en god start. Kystbanen skal sikres og den skal fungere, så pendlerne ikke tvinges ud i bilerne. Jeg er ikke ude i en enten-eller løsning, men den kollektive trafik skal være et alternativ til bilen der fungerer. Det kræver også gode kollektive forbindelser på tværs af Nordsjælland.

Og så er der hele industrien, hvor der også kan gøres meget mere. Vi skal minimere vores (mis-) brug af plastik – for bare at nævne et eksempel. Vi skal ned ad det grønne spor, og det skal gå stærkere.

Uddannelse er også på din dagsorden, på hvilken måde?

”Uddannelse er et område jeg også vil prioritere højt. Væk med de årlige 2% besparelser”.

Vi kommer til at miste 70.000 ufaglærte arbejdspladser, derimod kommer der 70.000 nye faglærte arbejdspladser på sigt. Derfor er det så vigtigt at vi får de bedste erhvervsuddannelser, så det bliver et helt naturligt valg for de unge. Så drop besparelserne.

Hvad er det for besparelser du henviser til?

Omprioriteringsbidraget – der barberer 2% pr. år fra uddannelsesområdet. Det er skabt af djævlen. At skære ned på vores fremtidssikring – vores børn og unges viden – giver ingen mening. Vi skal leve af viden – det er vores vigtigste råstof.

Hvad vil du gøre med ekstra midler på uddannelsesområdet?

Helsingør, Hillerød og resten af Nordsjælland skal være et attraktivt alternativ til København for alle typer videreuddannelser. Og der skal sikres praktikpladser, så vi får flere unge rustet med viden, som de kan tage med ud på arbejdsmarkedet.

Lighed i sundhed er også en af dine prioriteter, vil du uddybe?

”Det danske offentlige sundhedsvæsen skal være det bedste i verden. Allervigtigst skal der være fri og lige adgang til sundhedstjenester”.

Socialdemokratiet tror – ligesom jeg – ikke på brugerbetaling som en løsning. Det må aldrig være sådan, at den bedste behandling for fysiske eller psykiske lidelser, er afhængig af bankkontoen. Sundheden skal prioriteres med flere midler, så vi har læger, sygeplejersker, sygehjælpere og det hele taget medarbejdere nok, til at dække behovet uden, at personalet går ned med stress og sygdom.

Mange heroppe synes der er langt til det nærmeste hospital, hvad mener du om det?

Det skal være trygt at bo i Nordsjælland. Det skal være trygt at blive ældre. Det skal være trygt at flytte til Nordsjælland sammen med sine børn, velvidende at vores skadestuer, hospitaler og sundhedshuse har et godt tilbud i lokalområdet til dig som borger, runder Henrik Møller af.

Om Henrik Møller

Folketingskandidat og viceborgmester Henrik Møller (A) er et kendt ansigt i Helsingør. Han er født og opvokset i byen og bor i dag i et gammelt byhus i centrum. Han har været politisk engageret for Socialdemokratiet og byrådsmedlem i over 25 år – dels som politisk ordfører og dels som borgmesterkandidat.

Privat er Henrik Møller gift med Laura, som er børnehaveklasseleder i Hornbæk. Sammen har parret to børn, Kasper på 16 år og Emma på 11.

Henrik Møllers hjerte banker for Helsingør, og han kender det potentiale som kommunen og området indeholder.

Følg Henrik Møller, og læs mere om hans politiske mål her: https://www.facebook.com/socialdemokratietihelsingor.dk/