Livsstil Sponsoreret indhold

Få papir på spillereglerne for skilsmissen

Desværre er der en tendens til, at se en stigning i skilsmisser i kølvandet på den ellers herlige juletid. I januar og februar beretter flere advokatkontorer om et højere antal skilsmissesager.
Om de festlige lejligheder i november og december er årsagen til denne stigning vides ikke. Man kan blot konstatere, at årets første måneder generelt ser værre ud end resten af året.

Denne tendens ses også hos WTC advokaterne i Helsingør i 2019:

”Har I taget beslutningen om, at I skal skilles, og har I børn sammen? Bil? Og hus? så gør jer selv en tjeneste og tag kontakt til en advokat. Og gør det i ordentlig tid”, anbefaler Ditte Kjeldgaard.

Ditte Kjeldgaard er advokat og leder af familie- og arveretsafdelingen hos WTC advokaterne, som har kontor i Helsingør og Hillerød. Hun har oplevet mange skilsmissesager – desværre også en del af dem, som ender ud i en langtrukne konflikter.

Dine rettigheder sort på hvidt

”Der kan være gået mange ting forud for beslutningen om skilsmisse. En skilsmisse er aldrig drømmescenariet. Men har man de grundlæggende aftaler på plads – så tidligt som muligt i processen, er der mindre risiko for at situationen ender ud i krig,” fortæller Ditte Kjeldgaard.

En advokats opgave er, at oplyse dig om dine rettigheder. De kan også hjælpe med, at få udarbejdet skriftlige aftaler på, hvordan man skal dele værdierne imellem sig. Har man klare aftaler, sort på hvidt, er det nemt for begge parter at rette sig efter dem, når værdierne gøres op. Og man undgår tvivlen om hvorvidt man er blevet snydt.

”Der er ikke nogle rigtige eller forkerte aftaler. Man kan få dem næsten som man vil. Hvis den ene part ønsker at hjælpe den anden økonomisk, så er det dét man aftaler. Det der er vigtigt er, at man træffer beslutningerne på oplyst grundlag, så man ikke senere føler sig snydt”, siger Ditte Kjeldgaard.

Den billige løsning

Skilsmisser der ender i langvarige konflikter i retten, er ikke bare dyre, tidskrævende og drænende. De ødelægger i mange tilfælde også mulighederne for, at bibeholde et fornuftigt forhold til hinanden på den anden side af skilsmissen. Særligt når der er børn involveret, råder Ditte Kjeldgaard sine klienter til, at vælge sine kampe af hensyn til børnene.

”Man skal ikke være så bange for at ringe til en advokat. Man kan altid ringe og spørge om mulighederne, det koster ikke noget. Men gør det – for din egen- og for hinandens skyld, så I kommer videre på en ordentlig måde”, afslutter Ditte Kjeldgaard.

WTC advokaterne
Stengade 37 – 3000 Helsingør
T. +45 4822 0040
wtc.dk

I samarbejde med WTC advokaterne