Livsstil Sponsoreret indhold

Få kontaktlinser med læsefelt

Hos Stjerneoptik i Helsingør kan du få kontaktlinser med læsefelt. Det er kontaktlinser til helt almindeligt brug, der giver et skarpt syn på alle afstande, og med et særligt felt i linsen der også gør det lettere at læse. Kontaktlinser med læsefelt er derfor et fint alternativ til både briller og læsebriller.

Stive linser i øjnene

”De fleste får problemer med at læse fra 40-45 års alderen. Det skyldes, at øjets egen linse bliver stiv. Det kan sammenlignes med resten af kroppens bevægeapparat. Når vi kommer lidt op i årene, bliver det hele mindre smidigt, og stive linser i øjnene skal altså have lidt hjælp – særligt når der læses,” fortæller Pia Jørgensen, indehaver af Stjerneoptik.

Øjets egne linser kan ikke trænes op igen når de først er blevet stive, det er en uundgåelig del af at blive ældre, uddyber hun.

Kontaktlinser eller læsebriller?

”Kontaktlinserne med læsefelt kan hjælpe øjet til at fokusere på samme måde som læsebriller, og benyttes som almindelig hverdagslinse på samme tid,” fortæller Pia Jørgensen.

Kontaktlinser med læsefelt er bygget omkring et læsefelt, som er placeret i midten af linsen. Når man sidder et sted med godt læselys, eksempelvis på en arbejdsplads eller ved en læselampe, så trækker pupillen sig sammen og fokuserer ud gennem læsefeltet.

Slip for læsebrillerne med kontaktlinser med læsefelt

Ser man derimod på noget der er længere væk, udvider pupillen sig, og tager hele linsen i brug. På den måde fungerer kontaktlinserne både til at fokusere på små bogstaver og til at se langt væk med. Overgangen er glidende og giver et skarpt syn uanset afstanden.

”Linser med læsefelt fås både som endagslinser og månedslinser. De er ikke så udbredte endnu, måske fordi at folk ikke ved at de findes? Jeg tror i hvert fald bare det er et spørgsmål om tid, før folk begynder at få øjnene op for dem, for de er super gode. Det er en nyere og forbedret generation af kontaktlinser kan man sige,” fortæller Pia Jørgensen.

Om Stjerneoptik

Pia Jørgensen som ejer Stjerneoptik i dag, overtog butikken efter sin far Helge Jørgensen i 1999. Stjerneoptik har tidligere været en del af kæden Profiloptik, men Pia Jørgensen valgte for to år siden at melde sig ud og blive selvstændig optiker, blandt andet for at kunne sætte sit eget præg på sortimentet i butikken.

Optikerne hos Stjerneoptik i Stjernegade. Indehaver Pia Jørgensen nr. to fra venstre.

Helge Jørgensen åbnede Stjerneoptik i Stjernegade i Helsingør i 1960. Han var oprindeligt uddannet urmager, og var med til at udvikle optikerfaget, som dengang blot var en gren under urmagerfaget. Helge Jørgensen udfører stadig administrerende opgaver i butikken i Stjernegade en gang om ugen, i en flot alder af 90 år.

Få gratis prøvelinser med hjem

Vil du høre mere om kontaktlinser med læsefelt, kan du få foretaget en synstest hos Stjerneoptik og få prøvelinser med hjem. Bestil en tid til synstest via linket herunder, eller kontakt Pia Jørgensen og hendes kollegaer her:

Adresse: Stjerneoptik

Stjernegade 12 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4921 4216
https://stjerneoptik.dk/

I samarbejde med Stjerneoptik