Livsstil Sponsoreret indhold

Er min revisor ikke revisor?

Det er et spørgsmål som mange selvstændige erhvervsdrivende ikke får overvejet, når de står over for valg af revisor.
Men faktum er, at alle kan kalde sig ”revisor”, uanset uddannelse eller faglige kompetencer. Titlen er ikke beskyttet. Kig derfor efter titlen ”godkendt”.

Ja, vi får ofte kunder ind, der ikke er klar over at den revisor, de har benyttet, slet ikke er godkendt og føler sig utrygge ved det udførte arbejde.

Det fortæller René Rasmussen fra KV Revision i Saunte.
Han fortæller videre, at KV Revision i de omtalte situationer tilbyder en overordnet gennemgang af det udførte arbejde og får tilpasset eventuelle fejl og misforståelser. Han understreger, at det er ikke altid, de finder fejl, for nogle af de ikke godkendte revisorer kan være velkvalificerede.

At kalde sig ”revisor” er alle mands rettighed, og gruppen dækker oven en stor skare af regnskabskyndige med flere eller færre kvaliteter. Der er nogen der sidder med en fin lang økonomisk uddannelse og gør et godt stykke arbejde. I den modsatte grøft, er der de ”revisorer” som muligvis har en handelseksamen eller lignende, men det giver dem ikke de nødvendige kompetencer til at kunne levere et fagligt relevant stykke arbejde.

Det kan måske virke lidt nørdet. Det, man som selvstændig erhvervsdrivende, der ønsker hjælp til økonomien, skal kigge efter, er, hvorvidt revisoren er godkendt. Titlen ”godkendt” er nemlig central her.
En revisor, der ikke er godkendt, er uden for offentlig kontrol, og man har, som kunde, ikke den samme sikkerhed, som man får ved at henvende sig til en ”godkendt” revisor.

Rene Rasmussen er godkendt revisor

Godkendt revisor og et MNE-nummer

René Rasmussen, KV Revision, er godt harm over, at selvstændig erhvervsdrivende kan komme i den knibe.

Det er ikke alene det udførte arbejde, der muligvis halter. De fleste af disse ikke godkendte revisorer har ikke en ansvarsforsikring, der kan dække eventuelle skader ved fejlagtig udført arbejde eller rådgivning.

Godkendte revisorer er i modsætning til ikke godkendte revisorer, underlagt kvalitetssikring, hvilket blandt andet medføre en løbende offentlig kontrol af det udførte arbejde samt krav om 40 timers årlig efteruddannelse. Endvidere er godkendte revisorer underlagt regler om forsikring, uafhængighed og tavshedspligt. Og så er det kun godkendte revisorer, der kan afgiver erklæringer i selskabsregnskaber samt til andre offentlige instanser.

Små nuancer

En godkendt revisor er den samlede betegnelse over de to beskyttede titler en registreret revisor og en statsautoriseret revisor.

Det er ikke så svært at orientere sig om den revisor, man er på nippet til at vælge, er godkendt eller ej. Man skal blot kigge på titlen. Står der kun revisor på visitkortet efterfulgt af andre uddannelsesforkortelser, skal man være på vagt. Står der registreret eller statsautoriseret revisor, er man på rette vej. Man kan også kigge efter MNE-nummeret, som er det officielle tegn på, at man er godkendt,  fortæller René Rasmussen.

Skal man så helst vælge registreret eller statsautoriseret?

I praksis er der mindre forskelle på, hvad en registreret og en statsautoriseret revisor kan foretage sig. Er du børsnoteret virksomhed, bank eller kreditinstitut skal du benytte en statsautoriseret revisor.

Åbne lyse lokaler og en venlig hund tager imod en, når man kommer forbi

Mød os

René Rasmussen selv er uddannet registreret revisor fra Ernst & Young, og han har siden 1998 været en fast del af ledelsen i KV Revision.
KV Revision arbejder efter stålsatte principper: De vil give langsigtet personlig rådgivning, levere kvalitetsydelser, være hurtige og præcise i deres behandling, tilbyde seriøs og dyb rådgivning af den enkelte virksomhed uanset størrelse, samt at overholde tidsfrister og aftalte priser.

Vi har efterhånden oparbejdet en stor kundekreds. Vi servicerer alt fra små enkeltmandsvirksomheder til større selskaber og koncerner. Det er vores opfattelse, at ikke to virksomheder er ens, og derfor tilpasser vi ydelserne til den enkelte virksomhed. Uanset virksomhedens størrelse lægger vi vægt på samme omhyggelige og seriøse rådgivning, uddyber René Rasmussen.

Transparens

Vores job består også i at kunne formidle det vi laver videre. Der skal være transparens og overblik, så vores kunder ved nøjagtigt, hvad de får for pengene, runder René Rasmussen af.

Man er meget velkomne til at kigge forbi hos KV Revision til en kop kaffe og en uforpligtende samtale i det smukke Saunte ved Hornbæk. Der er gratis parkering lige ved døren.

KV Revision

Saunte Bygade 44d – 3100 Hornbæk
Tlf. 4921 4800
kv-revision.dk

I samarbejde med KV Revision