Livsstil

Den store guide til nytårsfestens vært

Sveder du allerede over at du har taget værtsrollen på dig til nytårsfesten?

Hvis du er en lille smule stresset er det helt forståeligt, for du vil jo gerne leve op til din rolle og give dine gæster en uforglemmelig aften.

Men inden du bliver helt udmattet af at tænke på forberedelserne, så læs her vores 12 tips til hvordan du forbereder en super aften, uden at du behøver dejse om af overanstrengelse inden midnat på aftenen:

1. Skru ned for forventningerne

Ingen aften kan leve op til en forventning om at være årets bedste. Måske går det hele lige efter bogen, måske gør det ikke. Sku lidt ned for forventningerne og glæd dig i stedet til en hyggelig og festlig aften med dine yndlingsmennesker.

2. Planlæg middagen i god tid

Gør det nemt for dig selv. Aftal med dine gæster, at du står for hovedretten og aftal så hvem der står for forretten og desserten. Så kan du koncentrere dig om at planlægge, handle og kredse om din udvalgte ret.

3. Bag kransekagen i god tid

Det er utrolig nemt at bage din egen kransekage. Brug det sidste af julens marcipan, og gør det til et hyggeprojekt eventuelt sammen med børnene. Se vores opskrift til hjemmelavet kransekage her.

4. Pynt op dagen før

Du kan hurtigt købe dig fattig i glimmer og glitter, bordbomber og tudende nytårshorn, men mindre kan også gøre det. Læg en pæn dug på bordet, pynt med stearinlys og hyacinter eller lidt pænt stedsegrønt fra haven (hvis du har en).

5. Lad det boble

Inviter gæsterne til klokken 17.45 og hav champagne, børnechampagne, glas og servietter klar til dronningens nytårstale klokken 18.

6. Lækre nemme velkomst snacks

Server et par nemme, lækre velkomst snacks til champagnen. Maden serveres formentligt kort efter, så det behøver ikke være meget. Lidt oliven, lidt ostehasper og en lækker pølse i skiver er et godt bud.

7. Magisk fyrværkeri

Det er ikke noget så smukt som en frostklar himmel oplyst af guldregn og fyrværkeribuketter i alle farver. Men vil du gøre det nemt, så drop raketterne og vælg i stedet et enkelt, godt batteri og nyd synes af de andres raketter i stedet. Husk også sikkerhedsbrillerne, og masser af stjernekastere, knaldperler og hundeprop-pistoler hvis der er unger med til festen.

8. Nytårsquiz

Forbered en nytårsquiz til dine gæster. Spørgsmålene kan handle om begivenheder i vennekredsen eller familien eller ”året der gik” mere generelt. Brug quiz-appen Kahoot til at oprette din egen quiz og huske gæsterne på at downloade app’en inden festen

9. Sig tak

Tag en lille runde rundt om bordet hvor I hver især fortæller, hvad I har været mest taknemmelige for i 2019. En super hyggelig aktivitet som inddrager alle.

10. Lækre drinks

Vælg en eller to gode drinks med få ingredienser. Mojito, Dark & Stormy eller Cosmopolitans er gode bud på klassikere som de fleste kan lide, men vælg dine egne favoritter.

11. Party play-liste

Hvis du har tid, så er det ret tjekket at have en playliste klar med festlig dansemusik inden festen. Skriv eventuelt ud til dine gæster om de vil byde ind, hvis du mangler inspiration.

12. Slap af og hyg dig

Brug nytårsdag på at slappe af, dæk et fint bord, tag et langt bad og klæd dig fint på.

Rigtig godt nytår! x