Livsstil Sponsoreret indhold

Danbolig Helsingør: Råd til køber

Råd nummer 1: Find en ærlig rådgiver

Så klart udtrykker ejendomsmægler Casper Nielsen fra danbolig i Helsingør det, da Forbyen spørger ham om hvilket råd nummer 1, han vil give en potentiel køber.

”Der er selvfølgelig mange ting, man skal være opmærksom på. Køber man, når priserne er i top? Har man valgt det rigtige område? Er hus eller lejlighed til at sælge igen? Så jeg kan sammenfatte mit første råd til at være meget konkret: Vælg en god rådgiver. En god rådgiver er ikke en, der taler dig efter munden. Det er heller ikke en, der vil sælge dig noget for enhver pris. Det er en, der vil være helt ærlig over for dig.”

Priserne går op og ned. Hvordan finder jeg ud af, hvad status er her og nu?

”En af de ting man skal være opmærksom på når man står overfor at købe bolig er, at komme ind på markedet på et godt tidspunkt. Priserne går op og ned. Det viser de historiske tal. Vi kan alle huske finanskrisen. Der skal nogen erfaring til at vurdere, hvornår toppen er nået. Det vil din rådgiver vide alt om. Lige nu og her kan vi sige, at priser på ejendomme i Helsingør altid følger priserne i København. Det kommer bare let forskudt. Helsingør er ikke for alvor fulgt med på den prismæssige opgang endnu, men det er bare et spørgsmål om tid. Helsingør er et lukrativt marked for købere, hvor man kan gøre en god handel.”

Så Helsingør er et attraktivt område for et godt boligkøb?

”Ja, bestemt. Vi har ikke set toppen endnu. På samme tid er renten i bund. Den ligger på omkring 2 procent. Aldrig før i Danmarkshistorien har det været så billigt at låne penge til fast ejendom. De store pensionskasser vurderer, at man kan lave det største afkast i Helsingør og så i øvrigt i Køge. Det kan man da godt forstå. Udover gode boligpriser og lav rente, kan du finde alt i Helsingør: Et attraktivt kulturliv, gode shopping muligheder, hyggelige cafeer og restauranter, gode forbindelser til Helsingborg lige på den anden side af sundet, København inden for rækkevidde, gode offentlig transport forbindelser, og ikke mindst skov og strand lige uden for døren.”

Så Helsingør som sådan er attraktivt, men det er vel ikke helt lige meget, hvor i Helsingør jeg kigger på ejendom?

”Det er meget individuelt, hvilke behov man har. Vi rådgiver købere, som ønsker byhus eller en villa i udkanten af byen. Vi har købere, der ønsker lejligheder eller at dele et hus med andre. Man skal selvfølgelig tænke sig om. Ejendomme med en god central beliggenhed vil aldrig være lige så prisfølsomme som ejendomme med mindre god beliggenhed. Udsigt til hav, sø eller skov får også priserne til at være mere stabile. Gode forbindelser til offentlig transport er også et stort plus. Generelt kan man sige, at det altid er nemmere at sælge boliger, der har en attraktiv beliggenhed. Hvad der er attraktivt afgøres af ens behov. I et prisfølsomt marked er det særligt en fordel med en attraktiv beliggenhed. I gode tider kan alt sælges.”

Hvor skal man starte?

”Få taget en god snak i familien – hvis det er sådan en, der skal flytte. Hvad er vigtigt for jer? Er der krav, der skal opfyldes? Skal det være tæt på Kystbanen? Tæt på en bestemt skole? Gå på nettet. Dan dig et overblik. Zoom dig ind på en retning, du ønsker at gå i. Finde de områder, I finder spændende og værd at udforske. Snak med forskellige ejendomsmæglere. Snak med mange mæglere. Find den mægler, du oplever er ærlig – også når du beder ham vurdere en ejendom, som en af hans eller hendes konkurrenter har til salg.”

 Hvad med alt det juridiske og papirarbejdet?

 ”Generelt kan man sige, at både køber og sælger er godt dækket ind med de procedurer, der skal følges ved handel med ejendom. Køber skal have en advokat eller ekstern ejendomsmægler til gennemgang af købsaftale og bilag. Altså en juridisk rådgiver. Men det er ikke altid nok. Den køberrådgivning jeg anbefaler, er en sideløbende dialog med mægler omkring alt det købmandsmæssige i processen”.

Om danbolig i Helsingør
danbolig har ligget i Helsingør siden 1988. 30 års erfaring i lokalområdet og godt netværk, har placeret danbolig som markedsledende inden for køb og salg af ejendomme. danbolig står for godt håndværk, og ejendomsmæglerne hos danbolig gør altid deres bedste for at indfri kundernes forventninger. Hos danbolig kender ejendomsmæglerne alle egne og kroge i Helsingør kommune helt ud i detaljerne.

Kim Nielsen er indehaver, mens Casper Nielsen er ejendomsmægler og daglig leder. Herudover er Signe Thomassen og Anders Jonsson ejendomsmæglere, Josephine Wismar ejendomsmæglerstuderende, mens Simone Bjellum tager sig af administration og vurdering.

Har du spørgsmål eller kommentarer til artiklen, eller forslag til emner vi kan sætte fokus på i den kommende række af artikler om køb og salg af fast ejendom, er du altid velkommen til at kontakte Danbolig Helsingør og forbyen.dk.

danbolig Helsingør
Kongensgade 2 – 3000 Helsingør
Tlf. +45 4926 1100
danbolig.dk