Livsstil Sponsoreret indhold

Certificeret guld-katteklinik i Helsingør

På Nordkystens Dyrehospital er der stort fokus på tryghed og kvalitet for dyrene. For nyligt blev klinikken internationalt certificeret som guld katteklinik – en mærkning der kun tilkommer de klinikker, der lever op til helt specifikke krav til dyrevelfærd på klinikken, og som der kun er 5 af i Danmark.

”Det kan være stressende for dyr at komme til dyrlæge – særligt katte er meget sensitive overfor nye lugte og lyde. Det er noget, som vi er meget opmærksomme på her på Nordkystens Dyrehospital”, fortæller dyrlæge Camilla Gundelach.

Dyrlæge Camilla Gundelach under en katte-konsultation på Nordkystens Dyrehospital

Dyrlægerne på Nordkystens Dyrehospital sætter altid ekstra god tid af til konsultationerne. Der er altid fokus på, at kattene skal være trygge hele vejen igennem forløbet. De håndteres i deres eget tempo. -Har de brug for at snuse lidt rundt i rummet, eller sidde og se omgivelserne an i transportkassen, får de tid til det, inden undersøgelserne går i gang.

”Udover at lære den enkelte kats temperament at kende, gør vi os meget umage med at fortælle dyrenes ejere, hvad der skal ske. Det er med til at få både katte og ejere til at føle sig trygge. Og så har det i øvrigt den positive effekt, at det gør det lettere for os at foretage undersøgelserne”, fortæller Camilla Gundelach.

Tryghedsskabende indretning

Hundeejer med sine hunde venter i venteområdet for hunde på Nordkystens Dyrehospital

De tryghedsskabende metoder understøttes af indretningen på Nordkystens Dyrehospital. Allerede ved modtagelsen kommer hunde og katte til hver deres venteværelse. Der er aldrig hunde i konsultationsrummet til katte, og der bliver gjort rent i rummet efter hvert eneste besøg, så der ikke lugter af fremmede dyr.

Klinikken på Fabriksvej er ikke bare praktisk- men også hyggeligt- og hjemligt indrettet med sofahjørner og malerier på væggene – og med tydelige referencer til dyrlæge Mogens Hansens interesse for Fjernøsten, hvor han gennem årene har været med til at sætte mange dyrevelfærdsprojekter i søen.

Stemningsskabende indretning med rindende vand i vandfaldet

Den særlige fokus på kattenes trivsel betyder ikke, at hundene på klinikken ikke også tilgodeses.

”Mens katte kan blive meget nervøse, når der er fremmede hunde i nærheden, synes de fleste hunde bare at det er spændende, når der er katte tilstede. Derfor er der ekstra fokus på kattenes trivsel på Nordkystens Dyrehospital”, fortæller Camilla Gundelach.

Disse mange tiltag har været med til at sikre klinikken titlen som guld-katte-klinik.

Dyrlægebesøg i eget hjem

Foretrækker du at få besøg af dyrlægen hjemme i privaten, er der mulighed for at tilmelde din kat til Nordkystens Dyrehospitals AniPlan Home. AniPlan Home er et sundhedssprogram for katte, som blandt andet indeholder to årlige sundhedsundersøgelser i dit eget hjem. Programmet er særligt en fordel for katte, der bliver meget stressede under transporten.

Personale og Nordkystens Dyrehospitals historie

Personalet på Nordkystens Dyrehospital

Alle dyrlæger på Nordkystens Dyrehospital er uddannede med speciale i husdyr. Dyrlæge Camilla Gundelach efteruddanner sig løbende på katteområdet, og arbejder primært med katte under sine vagter på Nordkystens Dyrehospital.

Ildsjælen og dyrlæge Mogens Hansen står bag Nordkystens Dyrehospital, som han åbnede for over 30 år siden. Dengang lå klinikken på en anden adresse. Siden er der kommet lidt flere kvadratmeter på, i den nu godt 700m2 store klinik på Fabriksvej, men grundigheden og den særlige fokus på dyrenes trivsel er stadig i fokus.

Adresse

Fabriksvej 10 – 3000 Helsingør
Tlf. (+45) 4920 3016
Nordkystensdyrehospital.dk
Facebook

Åbningstider

Mandag til fredag 08.00 – 17.00

 

I samarbejde med Nordkystens Dyrehospital