Livsstil Sponsoreret indhold

Besøg Dunkers Kulturhus hele sommeren

Dunkers Kulturhus i Helsingborg holder åbent hele sommeren og byder på et væld af interessante oplevelser. I juli og august kan du blandt andet se forskellige udstillinger, tage på guidede ture i byen, lære at danse tango på kajen lige ud til Øresund og lytte til klavermusik i verdensklasse.
Sommerens helt store udstilling hedder The Thin Line og viser Björn Perssons berømte og prisvindende natur- og dyrefotografier fra hele verden.

Blot en kort bådtur fra Helsingør finder du Dunkers Kulturhus. Et sted, der med sine arrangementer berører, forandrer og sætter tanker i gang. Huset er designet af den danske arkitekt Kim Utzon, og hele året igennem findes der her alt fra interessante udstillinger, scenekunst og koncerter, til samtaler med berømte personligheder og workshops med forskellige temaer.

Der er også en bistro i kulturhuset, hvor der serveres kaffe, frokost og gode middage.

Dunkers Kulturhus almindelige entré er SEK 100 – der er altid fri adgang til udstillingerne ved indgangen. Gratis adgang for børn og unge op til 18 år og for dig med kulturkortet.

Udstillinger i juli og august


”The Thin Line” – Björn Persson

Björn Persson er helsingborger’en der sætter spot på verdens truede dyr med sit kamera. Hans fotografier viser dyrets skønhed og storhed. På udstillingen står du ansigt til ansigt med næsehorn, leoparder, elefanter og vinterbadende isbjørne. Almindeligt adgangsgebyr.

Guidet tur: 10. august 13:00 – 14:00

Fra udstillingen The Thin Line – Bjørn Persson

”Med sans for grønt” En udstilling i Fredriksdals ånd

Hvad betyder naturen for dig? I ”Med sans for grønt” får besøgende et indblik i det grønne bevaringsarbejde, som Fredriksdal museer og botaniske haver udfører på dagligt basis. Almindeligt adgangsgebyr.

Guidet tur: 25. juli kl. 11.00-12.00, 31. august kl. 13.00-14.00

”Connecting the dots” – BoostHbg ti år

Tag del i ti års kreativt arbejde. Connecting the dots er en udstilling om, hvordan BoostHbg har knyttet vigtige kontakter mellem skabere, industrier, teknologier og skabt historier. Gratis adgang.

”På grænsen” – lokalhistorisk udstilling

Hvor meget historie kan graves frem om Helsingborg? Meget. I denne udstilling løftes Helsingborgs historie gennem mennesker, genstande og begivenheder. I fokus står mennesket, både dem der har været i rampelyset, men også helt ukendte. Gratis adgang.

Lykken mellem bølgerne 5. juli – 1. august

Helsingborgs Hampus Torbjörnssons første udstilling kombinerer hans passion for surfing og fotografi i bølgerne. Udstillingen vises i RumEtt. Gratis adgang.

Arrangementer i juli og august


Safaridetektiv 10. juni – 31. august

I løbet af sommeren kan børn i alderen 6-12 år blive detektiver i Dunkers Kulturhus. Ved hjælp af spor skal børnene løse mysterier blandt dyrene i husets udstillinger. Gratis adgang.

”Summer milonga” 28. juli kl. 19.00, 3. august kl. 16.00 – 20.00

Flere gange i løbet af sommeren kan du lære, at danse tango på Dunkers Kulturhus ved trapperne mod sundet. Tango Fortuna og Tangorama underviser i argentinsk tango. Gratis adgang.

Dunkers på HX Festival 2.-3. august

Dunkers Kulturhus udvider åbningstiderne i festivaldagene fra kl. 10.00 til 20.00. Du er velkommen til at slå dig ned og til, at deltage i aktiviteterne ved trapperne mod sundet.

Helsingborgs klaverfestival 29. august – 1. september

Helsingborgs klaverfestival er i den højeste internationale klasse. Og i år får Dunkers besøg af Marc-André Hamelin, Elisabeth Leonskaja, Haochen Zhang, Alexandre Kantorow og Liro Rantala. Tidsplanen indeholder også frokostkoncerter, interessante forelæsninger og samtaler med pianisterne. Se dunkerskulturhus.se for et komplet festivalprogram.

Adresse: Dunkers Kulturhus
Kungsgatan 11 – 252 21 Helsingborg
Tlf. (+46) 4210 7400
dunkerskulturhus.se

 

I samarbejde med Kulturförvaltningen