Livsstil

3 bud på din næste familiebil

Sponsoreret indhold: At skulle vælge familiens næste bilmodel, kan være en stor beslutning. Bilmarkedet er en jungle at navigere rundt i og man kan hurtigt komme i tvivl om, hvorvidt det skal være den ene eller den anden model. Hvor får man mest for sine penge? Jeg har været en tur rundt og snuse lidt og har fundet frem til 3 attraktive, og meget forskellige familiebiler på markedet lige nu.

KIA Optima Plug In Hybrid – luksusbil på budget

Super flot front på KIA’s Optima Plug In Hybrid

Den rummelige KIA Optima Plug In Hybrid bagfra

Den første bil jeg valgte at prøve, var en KIA Optima Hybrid. KIA har været på en lang rejse igennem de senere år. Fra at være den grimme ælling med et ikke så heldigt ry, til nu at være en af de dygtige og populære piger i klassen. De fleste af KIA’s modeller er flotte, og man får meget bil for pengene.

Den model, som man som børnefamilie er tilbøjelig til at vælge, er ofte en KIA Ceed, men jeg valgte at springe en tand op ad prisstigen og prøvede den noget dyrere storebror, KIA Optima Plug In Hybrid. Optimaen er et lækkert køretøj, og jeg fik mig faktisk en positiv overraskelse. Det er en dejlig stor og meget rummelig familiebil. Den model, jeg prøvede var en Plug In Hybrid, hvilket kun gjorde køreoplevelsen endnu bedre. Den måde bilen starter på og accelererer på, kan man altså godt gå hen og blive forfalden til. Den er en raket uden lige. Og så er den enormt lydsvag i motoren sammenlignet med mange af dens andre hybrid-konkurrenter på markedet.
I nogle af KIAs mindre, mere skrabede modeller, har instrumentbrættet det med at føles billigt og kedeligt. Det gør det bestemt ikke i Optima Plug In Hybriden. Designet er enkelt og lækkert, og bilen giver dig lyst til bare at køre mere og mere.
Optima Plug In Hybriden er til dig, som er på udkig efter den klassiske familie station car, med god plads til klapvognen, men som gerne vil have noget, der er lidt udover det sædvanlige – og gerne vil putte lidt ekstra penge i bilbudgettet for at få en luksusbil.

Lækkert og enkelt instrumentbræt i KIA’s Optima Hybrid

Lækkert og enkelt instrumentbræt i KIA’s Optima Hybrid

Pris?
KIA Optima Plug In Hybriden fås fra 365.000kr. Det lyder måske af meget, men i denne pris får du udover en dejlig masse udstyr såsom automatgear, adaptiv fartpilot, el førersæde med memory, parkeringssensor foran og bagi, 8” navi med Harmon Kardon lydanlæg og elektronisk bagklap. Så får du også en Clever ladestander, så du kan lade op hjemme i indkørslen og spare på udgifterne til brændstoffet. KIA Optima Hybriden kan køre helt op til 62 kilometer på ren el. Og som noget helt specielt giver KIA – som en af de eneste bilmærker på markedet – 7 års fabriksgaranti.

Ford Mondeo – til den kræsne karrieremor

Optima Plug In Hybriden fås fra 365.000kr. Det lyder måske af meget, men i denne pris får du udover en dejlig masse udstyr såsom automatgear, adaptiv fartpilot, el førersæde med memory, parkeringssensor foran og bagi, 8” navi med Harmon Kardon lydanlæg og elektronisk bagklap. Så får du også en Clever ladestander, så du kan lade op hjemme i indkørslen og spare på udgifterne til brændstoffet. KIA Optima Hybriden kan køre helt op til 62 kilometer på ren el. Og som noget helt specielt giver KIA – som en af de eneste bilmærker på markedet – 7 års fabriksgaranti.

Den elegante Ford Mondeo Sedan i en flot hvid perlemorsfarve

Ford Mondeo Sedan bagfra

Et andet bud på en skøn familiebil er en Ford Mondeo. I Ford-verdenen ville det typiske familiebilsvalg være en Ford C-max eller en Ford S-max. Men nogle gange synes jeg godt, at det kan blive lidt for praktisk – lidt for meget en ”familie-container”. Jeg synes godt at ens bil må sige lidt om, hvilken type du er som person. Derfor er det tilladt at være lidt kræsen og stille krav til sit næste bilvalg. En Mondeo Sedan er en flot bil med et utrolig elegant design – og i den hvide feminine perlemorsfarve, er der ikke et øje tørt. Her bliver der tænkt lige så meget på føreren, som der bliver tænkt på familien.

En af de ting jeg lagde mærke til ved Ford Mondeo’en var, at jeg sad rigtig godt. Ford’s stole passer tilsyneladende godt til min numse. Og det er utrolig vigtigt – specielt hvis du er i et job hvor du tilbringer mange timer på landevejene. Bilen havde et lækkert automatgear (som i min verden er et must), et fedt BOSE stereoanlæg og verdens største bagagerum.

Instrumentbrættet og lækre features i Ford Mondeo Sedan

Ford Mondeo Sedan til den kræsne karrieremor

Pris?
Mondeo’en kunne være til dig med lidt større børn, som ikke nødvendigvis behøver autostol mere, men har brug for plads til børnenes habengut, nettoposer og din egen golfbag. Den fås fra kr. 300.000,- i runde tal, og fås som både stc og sedan.

Mazda CX5 – til den overlegne familiemor

Den sidste bil er en Mazda CX5. Og ja, Mazda overrasker igen. Fra at være en lille, kedelig, japansk bambus bilmærke til nu at være lige i hælene på premium-mærkerne med et overlegent design og nogle konkurrencestærke priser. Mazda har virkelig gjort det godt de senere år.

Mazda CX-5: Premium design til konkurrencestærk pris

Den ultimative familiebil Mazda CX-5 bagfra

CX5 er på størrelse med Audis Q5 og Nissans Qashqai. Det er er den ultimative familiebil med stort F. Hvis du går efter en bil, hvor du som fører ønsker at blive kælet for, så er denne bil noget for dig. Nu skal jeg også huske at sige, at jeg er vild med konceptet ”SUV”. Jeg elsker, at bilen er stor, at der er masser af plads til hele familien og mere til. Jeg er desuden meget modstander af konceptet ”konebil” – hvorfor skal konen altid køre i familiens mindste bil, når det alligevel er hende, som henter unger og køber ind?
Næh – vi kvinder fortjener et ordentligt køretøj. I en SUV sidder du som fører dejligt højt og har et skønt overblik ud i trafikken. Jeg og min ryg elsker at man stiger ind i bilen og ikke ned i bilen. For småbørnsfamilier, som jeg selv er en del af, er det en gave at skulle løfte barnet ind i autostolen, fordi bilen har denne skønne højde. Det skåner ryggen.

Jamen er bilen ikke for stor?
Jeg tror, at mange bliver nervøse og fravælger de lidt større SUV´er på grund af størrelsen. Man er tilbøjelig til at blive skræmt, når man står foran bilen og betragter bilens størrelse – ”Puha, den bil får jeg aldrig parkeret nede ved min lokale Netto”, er der nok mange der tænker. Men i virkeligheden føles det overhovedet ikke sådan. SUV´er er undervurderet i min verden. Det som mange af SUV´erne kan er, at de ser store ud udenpå, men alle de mange hjælpesystemer og sikkerhedsassistenter som bilerne har i dag, gør køreturen til en leg. Hvis du ikke allerede har prøvet en SUV, så gør dig selv den tjeneste at køre ned til din lokale bilforhandler og bed om en prøvetur i en SUV. Du vil blive overrasket!

I Mazda Cx-5 får du nærmest alt udstyr forærende

Masser af plads til hele familien i Mazda CX-5

Pris?
I Mazda CX5 får du nærmest får alt udstyr forærende. Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt. Du får head-up display (som vi kender det fra BMW), altså hvor speedometeret spejles oppe i forruden, lædersæder, BOSE anlæg, elbagklap og bakkamera. Alt dette får du for 355.000 kroner. Vil du have den med automatgear, kan den erhverves for 386.000 kroner. Sammenligner man det med konkurrenterne, så får du altså virkelig meget bil for pengene.

Hvis du har lyst til at teste bilerne selv, kan du bestille en prøvekørsel her.

Mød Alexander, Per, Marcello og Steen hos Bilhuset Elmer

Bilhuset Elmer
H. C. Ørsteds Vej 10 – 3000 Helsingør
Tlf: +45 4920 3030
bilhusetelmer.dk