Livsstil Sponsoreret indhold

De skaber rammerne om en smuk afsked

De fleste af os kommer på et tidspunkt i livet til, at stifte bekendtskab med en bedemand. Sådan et møde er ofte forbundet med sorg. For at kunne hjælpe mennesker der lige har mistet, er man som bedemand nødt til, at besidde en stor indlevelsesevne og en høj grad af empati.

”Vi bliver aldrig så professionelle, at det ikke påvirker os personligt. Når livet eksempelvis på uretfærdigvis slutter for tidligt, er det umuligt ikke at tage arbejdet med hjem”, fortæller Anne Uldahl, bedemand og indehaver af Uldahls Begravelsesforretning.

Historie

Anne Uldahl startede Uldahls Begravelsesforretning hjemme i privaten i 1985 og firmaet er i dag er et familieforetagende. Annes børn Katrine Uldahl og Christian Uldahl valgte tidligt at gå i deres mors fodspor.

”Vi er nærmest vokset op i forretningen. Siden vi var helt små, har vi mødt pårørende hjemme i privaten, hvor samtalerne ofte foregik og stadig foregår i de hjemlige rammer. Igennem vores opvækst har vi lært, hvordan man hjælper mennesker i sorg, med at give dem så smuk en afsked som muligt”, fortæller Christian og Katrine Uldahl.

I dag bor hele familien i Hornbæk, hvor deres tætte samarbejde også har sit udspring på 15. år.

”Det er en fordel at være en familie, som kender hinanden rigtig godt. Grænserne mellem arbejde og familie er lidt kortere. Det er særligt en fordel, når vi eksempelvis får en henvendelse om natten – vores telefoner er altid åbne”, fortæller Anne Uldahl.

Bedemandens rolle

Bedemandens opgave er, at bevare overblikket over alt det praktiske man som pårørende skal forholde sig til, i en svær tid.

Alle bedemænd i Uldahls Begravelsesforretning er eksaminerede bedemænd. Det betyder at de kender alt til lovgivning og instanser, underretter myndigheder og ved hvilke praktikaliteter man som pårørende skal tage sig af.

Bedemanden har også et tæt samarbejde med præsten, og sørger for at give den efterladte familie en afsked, som de kan mindes med varme og værdighed.

”Vi er en familie som hjælper andre familier. Bisættelser kan være meget forskellige. Det der er vigtigt for én familie, er ikke nødvendigvis vigtigt for en anden. Det smukke er, når vi får skabt rammerne for afsked, der afspejler vedkommende vi skal sige farvel til”, afslutter Anne Uldahl.

Adresse
Kirkevej 7 – 3100 Hornbæk
Tlf. (+45) 4830 0043
uldahl-begravelse.dk
info@uldahl-begravelse.dk

I samarbejde med Uldahls Begravelsesforretning