Blogs

Små hjemmelavede pizzaer

Jeg synes det tager lidt lang tid at lave pizzaer, så det sker ikke så tit. Men er faktisk super vild med de hjemmelavede af slagsen. Både ”hvide” pizzaer (uden tomatsauce), og de mere almindelige. Det bedste ved at lave dem selv, er at man kan kombinere toppingen og få den lige som man vil have den. Er man så heldig at have en ovn med bagesten, så kan de også blive tæt på perfekte. Her er en version som de fleste kan være med på:

Tid: cirka 1 time // 4 stk.

Pizzabund
4 dl vand
20 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
300 – 350 g hvedemel tipo 00
200 g fuldkornsmel
2 spsk olivenolie

Tomatsauce
2 spsk. Olivenolie
4 fed hvidløg
1 dl frisk basilikum
3 dåser flåede tomater
1 spsk. Salt
1 knivspids peber

Fyld
250 g hel mozzarella
Parmaskinke eller en god stærk salami
Grønne oliven
Olivenolie
salt og peber
4 spsk. basilikumspesto
1 håndfuld frisk baby spinat

Sådan gør du

1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren. Tilsæt salt og fuldkornsmel. Hæld hvedemel i dejen lidt efter lidt, drys lidt mel på den rene bordplade og ælt til dejen bliver glat og smidig. Drys forsigtigt lidt ekstra hvedemel i til sidst hvis dejen er for klistret.

Lad dejen hæve i stuetemperatur i cirka 30 minutter med et viskestykke over.

2.
Imens dejen hæver, kan du bruge tiden på at tilberede tomatsaucen:

Kom olivenolie på en stor, varm pande. Skær hvidløgene i skiver, smid i panden og rør hyppigt. Når de begynder at blive ”gennemsigtige” og let gyldne tilsættes basilikum og tomater. Mas tomaterne ud med bagsiden af en grydeske (eller køb den hakkede version).

Smag saucen til med salt og peber. Tag panden af blusset når det koger op. Si saucen gennem en grovmasket si. Mos det gode fra tomaterne gennem sien hvis nødvendigt.

Hæld saucen tilbage i panden, bring den i kog og lad den simre i 5 minutter. Den er klar når konsistensen er perfekt til at smøre på pizzaerne.

3. Skær mozzarellaen og oliven i skiver.

4. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg dem på et stykke bagepapir. Smør tomatsauce på bundene. Dryp eventuelt lidt ekstra olie på. Top efterfølgende med kød, mozzarella og oliven. Krydr med salt og peber.

5. Bag pizzaerne ved 250 grader varmluft i ca. 8 minutter til de er sprøde. Tag pizzaerne ud.

6. Lad dem stå et par minutter. Dryp pesto over de varme pizzaer, og server med frisk baby spinat på toppen.

Velbekomme x