Blogs

Opskrift på lækre svenske kanelbullar

Svenskerne er berømte for deres kanelbullar. De er altid et hit på morgenbordet, men spises også gerne til eftermiddags kaffe- og kage varianten ”fika”. Jeg har i denne opskrift brugt den svenske version af perlesukker som er puffet sukker.

Ingredienser

50 g gær
150 g smør
5 dl mælk
1 dl sukker
1 tsk salt
3 tsk kardemomme
11-12 dl hvedemel

Fyld

100 g smør
1 dl sukker
1 spsk kanel
1 æg til pensling
Perlesukker til pynt

Sådan gør du

1 Smuldr gæren i en skål.

2 Smelt smøret i en gryde. Tilsæt mælken når smøret er helt smeltet og gyldent i farven. Rør til blandingen bliver fingervarm.

3 Hæld blandingen op i en skål. Rør gær, salt, sukker og kardemomme ud i blandingen.

4 Tilsæt hvedemel og rør til dejen er smidig og glat og ikke for tør. Brug eventuelt en røremaskine.

5 Stil dejen til hævning i 30-45 minutter, men gerne op til 4 timer. Det lyder af meget, men resultatet er det værd.

6 Bland smør, sukker og kanel og lad det stå indtil dejen er færdighævet.

7 Del dejen i to portioner når den er færdighævet, og rul hver del ud på køkkenbordet til den har en størrelse på 20×50 cm. Fordel halvdelen af fyldet jævnt på de to udrullede deje. Rul hver del sammen til en pølse.

8 Skær dej-pølserne ud i 1-1,5 cm tykke skiver og læg skiverne på en bageplade med den skårede side opad. Dæk dem til og lad dem efterhæve i 30-45 min.

9 Pisk ægget, pensl bollerne og strø perlesukkeret ud over dem.

10 Bag kanelbullarne i en varmluftsovn ved 200°C i 10-12 minutter indtil bollerne har fået en fin brun farve.