Blogs

Opskrift på indisk dahl

Dahl er en krydret, lækker smagfuld indisk ret. Dahl er for det meste tilberedt af bælgfrugter, særligt linser, sund og dejlig mættende. Dahl indeholder ikke kød og vi spiser den på en af vores kødfrie dage. Det er en meget børnevenlig ret, den er nem at lave til mange mennesker og er utrolig budgetvenlig.

For mig er indisk dahl en enkel velsmagende hverdagsret, hvor det er nemt at lave en ekstra stor portion til enten fryseren eller en omgang ’spis og skrid’ til søde gæster en helt almindelig onsdag aften. Kombinationen af de skønne krydderier, især det lille strejf af kanel gør sig godt. Både smagen er fantastisk og krydderierne varmer kroppen langsomt op indefra. På de her lidt koldere vinterdage bliver det ikke meget bedre.

Som tilbehør spiser vi ofte ris til, en klat cremefraiche eller græsk yoghurt, tzaziki med mynthe, korriander eller spidskommen, gremolata, naanbrød eller lidt af det hele. Hvad du nok kan høre passer dahl til det meste og retten er allerede på denne uges madplan.

Ingredienser:

1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. fintrevet ingefær
2 tesk. karry
1 spsk. stødt spidskommen
1 tesk. støt koriander
1 tesk. kardemomme
200 g røde linser
6 dl. Grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde:

Varm olien op i en stor gryde eller sauterpande og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Svits det ved middel varme i et minuts tid og tilsæt karry og herefter de øvrige krydderier.

Linserne skylles og kommes i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

Lad retten simre under låg i ca. 45 minutter imens du jævnligt rører rundt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den virker tør eller er ved at brænde på.

Retten smages til med salt og kan pyntes med frisk koriander eller persille ved servering.