Blogs

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft

Der er ikke noget som et glas hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det er smagen af sommer. Endnu bedre er det, at hyldeblomstsaft kan laves i mange varianter. Og det er faktisk slet ikke så svært.

Hylden vokser rigtig mange steder, og det er nu du skal gå ud og plukke de velduftende og velsmagende hyldeblomster, som netop er ved at springe ud. Når du først har plukket skærmene, så tager det cirka ti minutter at lave hyldeblomstsaft ud fra denne opskrift. Efterfølgende skal den lige have et par dage at trække i.

Ingredienser

1½ l kogende vand
1 kg sukker
40 hyldeblomstskærme
3-4 økologiske citroner

Sådan laver du hyldeblomstsaft

Bring vand og sukker i kog i en stor gryde. Tag gryden fra varmen når blandingen er blevet til en klar lys sirup.

Rens hyldeblomstskærmene. Skær citronerne i skiver og kom begge dele i gryden. Rør blandingen godt sammen, læg låg på og lad det trække i køleskabet i et par dage eller tre.

Destiller et par glasflasker flasker når saften har trukket. Si saften gennem et rent viskestykke og hæld den flaskerne.

Server din hjemmelavede hyldeblomstsaft med isterninger, danskvand, en skive lime og en kvast frisk mynte.

Hyldeblomst sommerdrink

Du kan også knuse isen og tilsætte lidt lys rom eller hvidvin, og du har en skøn sommerdrink lige til at servere på terrassen.