Blogs

Nemt weekend morgenbord

Findes der noget bedre end at vågne af sig selv på en søndag og have god tid ved morgenbordet?

Jeg foretrækker et relativt enkelt morgenbord. Der behøver ikke være et kæmpe udvalg – hellere få men lækre ting. Og så skal det helst ikke tage hundrede år at forberede. Vil hellere bruge tiden på at sidde ved bordet og nyde det. Hvis man sørger for at have basisingredienserne i køkkenet – eventuelt supplere med en tur hos bageren – så er det egentlig næsten bare at anrette det pænt og stille det frem.

Jeg anretter som regel lige frugt og pålæg på nogle små tallerkener og skåle – og voila: så bliver appetitten også udfordret gennem øjnene.

Her er en af mine foretrukne morgenmadsvariationer:

Brød
Brød fra bageren kan være helt fint hvis man – som jeg – ikke har tålmodighed til at bage. Min lokale bager har det lækreste, massive kernebrød på en base af surdej. Supplerer eventuelt med rugbrød eller croissanter.

Pålæg
Smør
Marmelade
Ost

Blødkogte æg

Youghurt
Fed yoghurt rørt op med rigtig vanilje eller honning, og eventuelt lidt hjemmelavet granola til at toppe med.

Friske bær
Jordbær og blåbær som de er, eller oven på youghurten.

Juice
Ufiltreret æblejuice eller ren appelsinjuice

Kaffe

Buon appetito!