Mad & Drikke Sponsoreret indhold

Tre lækre smagsoplevelser i Haderslev

På en tur rundt i Haderslevs gader, der emmer af historie med domkirke som et centralt punkt i bymidten tæt på Haderslev Dam og havnen kan man let blive en smule småsulten. Heldigvis er der masser af muligheder for at få sulten stillet, idet byen byder på en lang række lækre spisesteder for enhver pengepung. Mens byen bærer præg af en omskiftelig historie både under tysk og dansk herredømme er andre nationers madskikke i dag en integreret del af byen. Så næsten uanset hvilken smagsoplevelse, du lever efter, kan du finde den. Bevæger du dig til den lige så historisk Christiansfeld nord for Haderslev er der også spændende spisemuligheder at finde

Italiensk i stor kvalitet

Alene ved et enkelt kik ind i Restaurant Fratelli i Nørregade får du indtryk af klasse. Du kan se, at her bliver der kræset om både mad og gæster på ægte italiensk facon. Det har sin egen unikke begrundelse. Stedet er nemlig resultatet af to brødres arbejde med at skabe et italiensk åndehul i byen. Det er lykkedes godt. Lokale og italienske råvarer af højeste kvalitet tillavet af italienske kokke og serveret med omhu er en selvfølgelighed hos brødrene Arment og Labinot. Både spise- og vinkort bærer præg heraf. Og serveringen er udtryk for, at der er kræset om enhver detalje. Her går du ikke forgæves, hvis det er italiensk stemning og lækker italiensk mad, du søger. God appetit.

Ristorante Fratelli
Nørregade 6
6100 Haderslev
Tlf: 4842 6100
www.ristorantefratelli.dk

En symfoni af klassiske dyder


På restaurant Det Gamle Apotek centralt i Haderslev by, møder gode råvarer og solidt håndværk hinanden i en symfoni af velsmag og godt værtskab.

Det er klassisk frokost med velsmurte smørrebrød og lune pariserbøffer som fylder de hyggelige lokaler med duften af en frokost du sent vil glemme.

Aftenkortet byder på et bredt spekter af gamle kendinge, nogle af dem i nye forklædninger. Månedens menu er altid sæsonbestemt ud fra friske og tilgængelige råvarer, sammensat med fokus på økologi og stor velsmag.

På Det Gamle Apotek kan du sidde i restaurantens bløde, lederbetrukne stole og beundre den lokale kunst som bryder de hvide vægge, eller du kan nyde det gode vejr i gårdhaven hvor der også serveres cocktails og lette anretninger.

Restaurant Det Gamle Apotek
Apotekergade 1A, St
6100 Haderslev
Tlf: 74 52 84 92
www.detgamleapotek.com

Det sønderjyske kaffebord

Efter en tur med dambåden på Haderslev Dam, kan det være rart med en forfriskning. Det kan man med lethed finde på Haderslevhus i Slotsgade, der om noget sted i byen fortæller om tysk indflydelse. Haderslevhus er nemlig indrettet i det gamle tyske forsamlingshus. Haderslevhus ønsker at give besøgende særlige og mindeværdige oplevelser i en glemt tidslomme. Den oplevelse får du også ved et besøg. Prøv eksempelvis det sønderjyske kaffebord med alt hvad dertil hører. Det er ikke alene en spændende kageoplevelse. Du er også helt sikker på at gå mæt derfra. Ikke alene i maven men i lige så høj grad i ånden. Det er endnu en Haderslev-oplevelse, du kan unde dig selv

Haderslevhus
Slotsgade 33
Haderslev
Tlf: 2532 2825
www.haderslevhus.dk